+1 ocena
1.3k pregleda
u Društvo od
izmenjeno

Ne mogu a da ne primetim da je u Srbiji izgleda dostignut limit u modernizaciji mozgova. Sada se modernizuju tela i to tako što se tetoviraju, pirsinguju, kvarcuju ... spremaju za privlačenje pažnje.

Izgleda da je pamet pobrana sa privatnih fakulteta izazvala slepilo kod omladine i direktno udarilo na mozak pa muškarci više ne primećuju prosečnu devojku/damu/ženu na ulici, koja pri tom ima sve potrebne atribute da bude IN u ovom modernom društvu u kakvom trenutno živimo.

Ne, nije više dovoljno da ste pametni i lepi već to morate da dokažete i to javno na svakom koraku. Morate da lepo lažete kako imate milione, kamione i avione, kako ste glavni menadžer u jakoj firmi i imate veliku platu. Što bi reko jedan direktor zalizani "imam platu 1000 evra i razumem radnike" ! Naravno, njegov roleks uvek pokazuje tačno vreme, kad se ide na krkanje i gde, s kim i da slučajno ne zakasni kući gde ga posle celodnevne švaleracije čeka žena mrak - sabljarka, bez koje ne bi ni bio bogati direktor u firmi njenog tate.

Tetovaže su ponovo u modi. Zmajevi na leđima, kobre na ramenima ili hipi, ultra moderne oznake su zamenile ona lepa sidra i imena iz JNA (Zorica, Nada, Vera, Volim te, tvoj zauvek Boža Cepigaća ... itd).

Pirsing i kvarcovanje za sve pare, svakodnevno ... što više. Onda nam propada zdravstvo jer se povećava broj mladih osoba sa melanomima i rakom kože - sasvim slučajno.

Na ulicama se svi nose isto i to: ženski svet kopira glumice iz turskih serija a muškarci nose brade i brkove ne bi li bili Bali Beg i neki poznati brka .. .a u stvari liče na Sandokana ili nekog gedžu. Treba to negovati, jer to je vuna pa smrdi ako se ne četka i kupa redovno.

Postalo je normalno da se šetaju opasni psi gradom, jer ko ima opasnijeg psa deluje odvažnije. Kompleksi se ispoljavaju najlakše (ali ne leče) tako što se indirektno ispoljava narav čoveka kroz ono što nosi, šeta, pokazuje nametljivo ...

Veliki pametni mobilni telefoni, reda veličine pola glave, ma pametniji od vlasnika su takođe IN. Studira, finansiraju ga mama i tata koji žive vanbračno ali on/ona nose najnovije modele telefona tipa iPhone 6s ili nešto jače, pametnije ... pa šta ?

Vozi skupa kola a nigde ne radi, spava do 12h i luduje noću, ometa radnike koji ustaju rano i rade za minimalac od 120 din po satu.

Ko koga laže ?

Ne znam šta je u pitanju, i da li je laž postala prenosiva bolest ili se to samo normalnom čoveku čini jer je prespavao neke promene ?

Ma nije mi jasno i dalje: "Kako može neko postati ***** pored ovoliko lepih žena u Srbiji "? 

Naravno, stvar je izbora ali to neko jednostavno ne može da razume i znam ljude koji su protiv toga i znam koji su za. 

A izbora nema ili ima ? Trenutno je slab izbor, male plate gde su male, velike plate gde su velike ... ko ima posao radi i srećan je ili nesrećan, ko nema posao, traži ga ili moli Boga da ga ne nađe ... opet stvar izbora.

Lažemo se u krug da nam je super, da samo što nije sve procvetalo, pošto su se stekli svi uslovi za tako nešto, samo da se strpimo još malo. Ma kad vam kažem, zaboravićete vi i na te vaše tetovaže i sitne i krupne laže, bićete vi bolji nego japanci u japanu !

Svakodnevni stres i kako ga zaobići

Svakodnevni stres je prisutan svuda. Nema dana a da ne postoji barem jedna stresna situacija. Kada se sve sagleda (a ne može tako lako), dolazi se do tačke ključanja koja je veća što ste bliži moru a niža što se više penjete ka vrhu planine. To znači da je klima prijatnija gore, nema ključanja, gledate svet lepim pogledom, opušteno ... dišete čist vazduh, izvan gradske buke, gužve, van svakodnevnog života. Jednom rečju, slobodni ste kao ptica.

Ko se popeo na vrh, zna šta to znači, a ko nije, nek se trudi, neka grebe noktima do mesa, ne bi li postao konačno slobodan. Trnovit je put do uspeha.

Nastaviće se ...

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Vaša iskustva su dobrodošla i mogu pomoći u pronalaženju korisnih rešenja i saveta. Mojeiskustvo.com non-stop objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, poslovima ... itd.

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

228 korisnika

Slična iskustva

0 ocene
1 odgovor 347 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 2.4k pregleda
postavljeno Nov 2, 2018 u Društvo od Pet-i-Met
+1 ocena
0 odgovora 1.1k pregleda
0 ocene
0 odgovora 753 pregleda
...