+1 ocena
1.0k pregleda
u Web dizajn i SEO od

Poštovani, nedavno sam završio višu poslovnu školu u Beogradu, smer "informatika". U međuvremenu sam se bavio sa drugarima web dizajnom i u poslednje vreme imam klijenta "srbin iz amerike" koji mi non stop potencira da ovde u Srbiji botovi rade posao i da se Seo optimizacija radi tako što više ljudi pišu relevantne tekstove na sajtovima, postavljaju linkove i slike i tako ostvarju efekat.

Ja sam u dilemi: da li zaista optimizacija sajta za Google počiva na tome da botovi pišu lažne tekstove i komentare i tako stalno lažiraju Google indeksiranje (sitemap) kako bi pokazali kako je sajt aktuelan i uvek ima nove informacije ?

Meni nije problem da pišem pa čak i prepisujem tekstove sa drugih sajtova (naravno izmenim sadržaj), ali mi nije jasno i nisam siguran da li je tačno da Google, tako velika kompanija dopušta da se algoritmom neko igra tako što može da ga zavara lažnim tekstovima.

Dokaz da se botiranjem bave veći broj online novima kod nas, koje non stop izmišljaju vesti kako bi bile prve, in, u svemu najbolje ... postoji i nalazi se na internetu.

Pitanje je da li postoji način da se legalnim putem, poštenim radom, ne-varanjem i ne-laganjem postavi jedan sajt na bolje mesto na Google ? Ja sam pisao sličan zahtev nan nekoliko portala ali mi nije odobren jer sam možda bio dovoljno opasan :) ... pa su me lagano bacili u treš.

Hvala

Marko IT Bgd

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

3 odgovora

+1 ocena
od
Dragi Marko,

svaki sistem ima rupa pa tako i algoritam velikog googla. Algoritam se konstanto menja i usavršava iz razloga jer je veoma mnogo zloupotreba. U praksi se svašta nešto može uraditi pomoću lažnih tehnika i botova, ali to ne pije vodu na duže staze. Pitaš se zašto. Ako ti pročitaš lažan text na nekom sajtu, ti se na njega više ne vraćaš. Samim tim pisanje lažnih textova, ma koliko i uspeli da zavarate google, ne daje rezultate na duže staze. Iskren pristup i naporan rad zasigurno donose rezultate. Ne odmah ali na duže staze da. Imaš veoma zanimljiv forum u kome možeš naučiti dosta o Seo, koji se zove Internet zarada.
od
+1

Potpuno ste u pravu Zorg. Kratkoročno rešenje ponekad ima opravdanje ali samo ozbiljan pristup donosi pravi rezultat. I da, ovaj sajt internet zarada je baš informativan i ima dosta korisnih saveta. Mada sam lično naišao i na nedovršene i besmislene tekstove ali sve je tok. Iskustva u praktičnoj primeni raznih tehnika za bolju poziciju sajta na Google su uvek dobrodošla.

0 ocene
od

Nije tačno! SEO je i previše ozbilja stvar da bi moglo tako lako da se radi i pozicionira sajt sa prepisivanje tekstova i slanjem lažnih tekstova. Google će naravno da prepozna to, i vać ako vas ne kazni, onda će samo da ignoriše ovakve tekstove. 

Šta je sve potrebno za SEO je relativno poznato io tome postoje dosta blogova na Internetu, ali Google nikad nije objavio algoritam, to je najčuvenija tajna, ali stalno se napominje da se black hat tehnike, gde spada i ovo što ste napisali u tekstu ne tolerišu. 

0 ocene
od

Ko su botovi, može li se zarađivati kao bot?

Ukoliko su tekstovi i komentari pravilno i znalacki postavljeni mogu da uticu na poziciju sajta. Google pazi, ali nije svemocan

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

226 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
4 odgovora 1.1k pregleda
+1 ocena
2 odgovora 831 pregleda
0 ocene
0 odgovora 745 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 518 pregleda
+1 ocena
0 odgovora 13.4k pregleda
...