+1 ocena
6.9k pregleda
u PVC i ALU stolarija od
ponovo tagovano od

Poštovani, da li se pvc stolarija može štelovati ? Naime, 2008 godine su mi u stanu montirali pvc vrata i prozore, zapravo u celoj zgradi zapravo je ugrađena GEALAN pvc stolarija, koja je čini mi se jako dobra. Gledao sam kod ostalih prijatelja njihovu petokomornu pvc stolariju i vizuelno je njihova tanja pa sam zaključio da je moja šestokomorna zbog svoje vizuelno veće debljine.

E, sad, imam male zamerke na moju stolariju a to su:

  1. crna zaptivna dihtung guma ne dihtuje dobro, propušta zvuk i hladnoću
  2. zabravljivanje više ne radi kako treba
  3. kvake i ručice su se malo razmrdale
  4. vrata na kip se teško-jedva zatvaraju

Da li je neko od vas imao ovakav problem i ako da, kako ste ga rešili ?

Ono što sam mogao da primetim jeste da raspored šrafova nije baš isti kod moje i ostale stolarije, tako da ne vidim gde bi se moglo obaviti fino štelovanje ?

Inače, vrlo sam zadovoljan jer pvc stolarija baš štedi struju.

Hvala

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

1 odgovor

0 ocene
od (16.7k poena)

Poštovani Zorane, Vi imate veoma kvalitetnu stolariju, pa uzevši u obzir 10-ak godina njenu starost bez ikakvog štelovanja mogli bi smo da kažemo da je zaista ta pvc stolarija kvalitetna. Inače, Gealan važi za veoma dobru Nemačku stolariju izrađenu prema svim potrebnim standardima. Uglavnom na njihovom sajtu možete pronaći dosta informacija a ono što bi smo vam svakako savetovali jeste da ipak potražite dobrog majstora za pvc stolariju koji bi vam naštelovao prozore i vrata i eventualno otklonio pomenute nedostatke. Što se tiče samog štelovanja, nije previše komplikovano i sve se obavlja imbus ključevima na određenim mestima na stolariji. Ako uspemo da uslikamo na nekom primeru, postavićemo ovde primer štelovanja.

od
izmenjeno od

Znam samo da je kod mene u Smederevu dolazio majstor za pvc iz Grocke Pvc stolarija miboplast i preštelovao kompletno stolariju. Meni su je postavili majstori iz komšiluka ali nisu je ništa štelovali i nije dihtovala kako treba posle dve godine ... evo već treću godinu leto-zima sve funkcionise kako treba. Da čak i neke gumice i podmazivanje vrata mi je urađeno jer su škripala :).

od (16.7k poena)
Replika na komentar: Miboplast Grocka PVC stolarija je najnižeg ranga. Priučenjaci, vrlo loša ugradnja, prozori posle godinu dve spadaju, sive dihtung gume loše, staklo ne dihtuje, kvake loše, ulazna vrata ne dihtuju ... čista nula 0. Zaobiđite ove diletante po pitanju pvc/alu stolarije. Sve kupuju u Lyctim a hvale se kako je to nemačka Rehau i Inoutic original uvoz nemačka.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Vaša iskustva su dobrodošla i mogu pomoći u pronalaženju korisnih rešenja i saveta. Mojeiskustvo.com non-stop objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, poslovima ... itd.

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

228 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
3 odgovora 6.2k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 2.8k pregleda
+1 ocena
2 odgovora 1.6k pregleda
+1 ocena
11 odgovora 15.1k pregleda
...