+1 ocena
3.3k pregleda
u Saveti od
ponovo tagovano od
RADIJATOR GREJE SAMO 1/ 3 SVOJE POVRSINE  A  2/ 3  DONJE POVRSINE RADIJATORA JE HLADAN.SMRZAVAM SE VEC DVE GODINE U STANU JER KAKO KAZU MAJSTORI NIJE U PITANJU VAZDUH, A KAZU CAK DA JE TO I NORMALNO????????  DA LI NEKO ZNA STA JE UZROK TOME?

TAKODJE STANOVI U JEDNOJ VERTIKALI NASE ZGRADE IMAJU DOBRO GREJANJE  U ZIMSKOM PERIODU , DOK SE STANARI DRUGE VERTIKALE SMRZAVAJU U SVOJIM STANOVIMA.DA LI NEKO IMA TAKVO ISKUSTVO I DA LI SE ZNA UZROK TOME, KAKO OMOGUCITI STANARIMA DRUGE VERTIKALE DA U ZIMSKOMPERIODU TAKODJE IMAJU TOPLE STANOVE.?

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

2 odgovora

0 ocene
od (16.7k poena)
 
Najbolji odgovor
Potrebno je balansiranje radijatora. Dakle, pored toga što se obavezno ispušta vazduh, neophodno je štelovanje navijaka, dakle ventila na odvodu iz radijatora. Oni se nalaze na odlaznom delu na donjoj cevi i u principu važi da se najbliži radijatori kotlu otvore malo dok se na na najdajudaljenijim radijatorima od dolaznog voda otvore skroz ventili. Kada je u pitanju centralno grejanje u klući lakše je to balansirati nego u stambenoj zgradi ako ne znate koji su vam radijatori bliži glavnoj dovodnoj cevi iz toplane.
0 ocene
od (16.7k poena)

Poštovani, tema o CG grejanju, odnosno radijatorima je opširnija na linku: Odzračivanje radijatora i problemi sa grejanjem

od (100 poena)
Hvala na iscrpnom i veoma korisnom uputstvu.  Medjutim uzrok hladnih radijtora nije odzracivanje. U svim stanoviima u istoj vertikali zgrade  radijatori su topli samo u gornjem delu a 2/3 grejne povrsine radijatora je hladno. U drugoj vertikali u svim stanovima su radijatori topli celom povrsinom.O čemu se radi ? Da li neko zna?

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+2 ocene
19 odgovora 200k pregleda
0 ocene
1 odgovor 858 pregleda
+1 ocena
2 odgovora 5.8k pregleda
postavljeno Sep 29, 2022 u Grejanje od eonenergy
0 ocene
0 odgovora 407 pregleda
...