+1 ocena
2.4k pregleda
u Operativni sistemi (OS) od
Kupila sam prošle godine nov laptop Lenovo idepad 320 pre skoro godinu dana, bez operativnog sistema i potrebno je da se instalira sistem - tako su mi rekli u prodavnici. Instalacija sistema ne bi trebala da bude problem ali sam ja izgubila i račun i garanciju, verovatno je sve otišlo sa kutijom prilokm preseljenja. Jasno mi je da nema šta da tražim u tome ali me zanima da li može ovaj laptop  da podrži Adobe Ilustrator i Photoshop 2019 ?

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

7 odgovora

+1 ocena
od

Već postoje linkovi u vezi instalacije sistema na ovom forumu:

Instalacija sistema na laptopu

Instalacija sistema

+1 ocena
od
Molim vas, jel postoji Windows sistem koji se ne isntalira, mislim da bude na fleški ili ssd-u a da se pokreće upravo kada priključim usb na laptop ? Mozda sam zakomplikovala pitanje ali mi takav windows treba kao pokretni da sve sačuva šta sam radila , prezentacije, modele, predavanja ... Pošto često putujem, laptop je podložan čestom gubitku podataka pa me instalacija sistema iznova i iznova baš ubija u pojam ???
od
Windows 11 će možda biti najbolji za vas :)
0 ocene
od
Na mom laptopu je instaliran Ubuntu i to radi kako treba. Međutim, kada pokušam da instaliram Windows 10, postoji problem. Podešavanja u biosu su u redu, uefi je. Windows se podigne ali se ne vidi drajver za GeForce 1060. U pitanju je laptop Asus Vivobook. Daa li znate u čemu može biti problem ?
od (16.7k poena)

Najverovatnije je problem verzija Windowsa. Treba vam novije izdanje za instaliranje operativnog sistema a drajver za grafičku skidajte sa sajta proizvođača, u ovom slučaju Asus.

od
Instaliranje sistema Windows nije uopšte komplikovano. Za početak vam treba jedna USB fleška od 8-16 GB na kojoj ćete smestiti sve fajlove koje preuzmete i pokrenete automatski alat za pravljenje boot fleške sa sajta Microsoft. Ima sve lepo objašnjeno na sajtu proizvođača windows-a. Naravno, preporuka je da se uvek instalira najnoviji operativni sistem jer u tom slučaju navodno nema problema koji postoje kod starijih verzija.
0 ocene
od
I ja sam kupila laptop sa sistemom win 10 home, veće je bio instaliran na laptopu i skuplje sam platila lp ali evo već nedelju dana mi ništa ne radi kako treba. Reklamirala sam lp kod prodavca ali garancija na windows softver ne postoji pa sam prinuđena da uradim preinstalaciju vindowsa u nekom servisu u Kovinu a koliko sam se raspitala nema ni servisa koji mi hoće raditi laptop u garanciji pa moram za Beograd :( Uzas
0 ocene
od
Na novi laptop se instalira windows 10. Tesko da ima drajvera za win7 za novije laptopove. Iako je zvanicno windows7 prestao da pruza podrsku za sistem (ne radi update) jos uvek ga je moguce instalirati na starijim ali i novijim laptopovima i desktop racunarima. Za adobe paket je potreban brz procesor i dobra graficka karta.
0 ocene
od

Brza instalacija sistema Windows 10, 8, 7, XP-32-bit-bez programa, Linux, MAC. Povoljna cena, vrlo ljubazni serviseri, uvek moguć dogovor i konsultacije u vezi kompatibilnosti programa. Najvažnije je što imate garanciju na sve usluge. Preporuka!

0 ocene
od

Instaliranje sistema na MAC book pro je urađeno profi i veoma sam zadovoljna uslugom. Sve programe koji su mi trebali za rad su serviseri namestili i podesili po mojo želji. Sve preporuke!

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
1 odgovor 501 pregleda
+1 ocena
0 odgovora 222 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 793 pregleda
postavljeno Dec 6, 2017 u Servis računara od Janos Kasper
...