Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Objavite svoje iskustvo ili razmenite iskustva sa svima online!
+3 ocene
1.2k pregleda

kuhinjska-so-u-slanikuSvi su već provalili recept za vojnički pasulj. Pa naravno, jer već postoji i knjiga u kojoj su detaljno otkrivene skoro sve tajne i svi tajni recepti za pripremanje vojničke hrane.

 

E, sad, nije pitanje kako da se zaprška u pasulju ne zgrudva, jer se mešanjem pasulja onemogućuje taj proces. Ali, često puta imamo problem koji nas pomalo i nervira. Kuhinjska so nam se zgrudva u tegli ili slaniku pa se njime ne može posoliti jelo. 

 

Kako da se kuhinjska so ne zgrudva ?

Veoma prosto !

U kuhinjsku so slobodno ubacite par desetina zrna pirinča. Recimo ako imate teglicu soli od 100 grama, ubacite jedan "prstohvat" pirinča. ili bolje rečeno 1 kafenu kašičicu pirinča. Izmešajte sve i to je to. 

Pirinač svojom izrazitom higroskopnošću prikuplja svu zasićenu vlagu koja bi so počela da zgrudvava.  Na taj način, kroz sitne rupice za so, zrna pirinča neće ispasti ali će vam sačuvati so od neprijatnog zgrudvavanja.

Praktikujte da so držite na što višljem delu polica, gde je toplije i gde nema  vlage.

Sličan recept možete probati i sa dodatkom jelima "vegeta", "aleva kulinat" ... itd.

u Recepti od (2.2k poena) | 1.2k pregleda
+1
Kuhinjska so bilo da je Tuzlanska ili uvozna iz EU ima problem sa zgrudvavanjem. To je prirodan proces i jedino se može rešiti čuvanjem soli u teglici koja dobro dihtuje. Fora sa pirinčem pomaže donekle ali ako je prevelika vlaga u blizini so će se grudvati. Džak sa solju povremeno okrenite na drugu stranu a teglice sa solju protresite s vremena na vreme.
0
Kuhinjska so i kada se zgrudva takođe je sasvim OK da se koristi za pripremu hrane i začin. Treba je samo usitniti, razbiti grudve nekim tvrdim predmetom. Inače, pošto je so veoma higroskopna, zaista bi je trebalo držati van kuhinje gde ima dosta pare ili podruma gde ima vlade. Idealno je da so presipete iz kartonske ambalaže u neku staklenu i dobro hermetički zavorite. Mada, pošto se brzo troši, so bi trebalo kupovati u manjoj količini, najviše do pola kilograma.

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

Sva iskustva na jednom mestu

Šta znači iskustvo ? Najpre, dobro došli na forum" Iskustva". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo blog povezuje iskustva " teorija + praksa". Najbolje iskustvo je ono od strane korisnika koji iskreno želi da ga podeli sa nama! Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je sajt za razmenu iskustava, ideja, korisnih informacija i sugestija.

Slična pitanja

+2 ocene
1 odgovor
0 ocene
2 odgovora
+1 ocena
4 odgovora
postavljeno Maj 28, 2019 u Bolesti životinja od Dejanm (130 poena) | 750 pregleda
313 pitanja
827 odgovora
863 komentara
218 korisnika