Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Postavite svoje iskustvo ili razmenite iskustva sa svima online!
+30 glasa/ova
138,246 pregleda 30 16

Najbolji antivirus u 2021 godini je Norton 360 Deluxe. Tako bar kažu neke procene. Međutim, iskustvo korisnika je nešto što sasvim drugačije izgleda od ubeđivanja moćnih portala koji favorizuju ovaj ili onaj antivirus zna se već zbog čega.

Pretrazivanje internet sadrzaja bez bilo kakve zaštite može biti opasno. Bez dobre zaštite od virusa, crva, trojanaca, malwarea, backdoor, keyloger-a i najgore, Ransomware-a, vaše surfovanje se može začas pretvoriti u noćnu moru.

Iz teksta Virusi smo preuzeli nekoliko korisnih tekstova u vezi zaštite računara. Ako vam je potreban pouzdan servis računara koji može da popravi svaki kvar na desktop i laptop računaru, tabletu i mobilnom telefonu, onda vam preporučujemo sledeći servis:

SERVIS RAČUNARA

Kako izabrati dobar antivirus ? Za koji antivirus se odlučiti ? Da li je besplatan antivirus dobar ili ne ?

Pre svega antivirusni programi se ocenjuju na osnovu više parametara, kao što su recimo broj otkrivenih pretnji, brzina detektovanja virusa, mogućnost  brisanja i opcije dezinfekcije ... itd. Izbor antivirusa uglavnom zavisi od potrebe korisnika i nivoa računarske pismenosti. Čak vas ni komercijalni softver -  antivirus, recimo kao što je Kaspersky, Norton, NOD, AVG ... neće odbraniti od virusa ako niste pažljivi i eksperimentišete sa raznim crack, patch. keygen aplikacijama.

Na raznim forumima se mogu pročitati svakakva iskustva korisnika. Uvek postoje pristalice za provereno dobar program  i ljuti protivnici koji su ljubomorni i spremni da vas ubede kako je potpuna glupost što ste kupili licencu za AVG ili Kaspersky. Na primer, jedan od mnogih, laptop servis u Beogradu preferira da klijentima instalira legalan AV što je sasvim korektno,

Najčešće se u takvim izlišnim recenzijama uključuju ovi koji oduvek koriste krekovane i nelgalne softvere, oni koji nisu bili u prilici da probaju originalan softver i sve njegove funkcije. Kvalitetno iskustvo se ne može izgraditi vežbajući u lošim okolnostima. smiley. Korisne informacije u vezi ovoga se mogu naci i na sajtu laptop servis beograd

Pa kako onda da se odlučim za najbolji  antivirus ?

Na sva ova pitanja možete i sami dati odgovor kada pročitate sledeći članak. Naravno, očekujemo i vaše iskustvo i vaše komentare koji mogu pomoći ljudima kod izbora adekvatne zaštite za svoj računar. Imajte na umu da ovo nisu nikakve recenzije antivirusnih programa već doprinos što potpunijoj bazi korisnih informacija o zaštiti računara na internetu i van njega.

NAJBOLJI ANTIVIRUSI

1. Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials 2021 je definitivno jedan od najboljih dostupnih besplatnih antivirusnih programa. Microsoft je relativno nov igrač na polju AV zaštite, ali ne dozvolite da vas uplaši - Security Essentials je skoro najbolji antivirus koji vas štiti od svih vrsta zlonamernih programa, automatski se ažurira, i neverovatno je jednostavan za upotrebu .

Microsoft Security Essentials ( MSE ) Anti-Malware Zaštitni modul je ugrađen u Windovs Defender alat za Windovs 10 i 8 pa nije potrebna dodatna instalacija. Kod Windows 7 (x32 i x64 bit) neophodno je naknadno instalirati Microsoft Security Essentials (obratiti pažnju na verziju Windowsa). Kod Windows 10 je situacija malo drugačija jer je u paketu uključeno još bolje rešenje za zaštitu od malware (antimalware).

2. Avast ! Free Antivirus

Avast svakako zaslužuje da se nađe na listi najboljih besplatnih antivirusnih programa. Pored antivirusne zaštite, omogućuje punu zaštitu datoteka i  anti-spam zaštitu, nadgleda e-mail poštu i u safe-modu potpuno bezbedno uklanja sve pretnje od strane štetnih softvera koji se pojavljuju u operativnom sistemu. Avast nudi free - besplatna licenca na 365 dana od dana registracije, a licencu sam aktivira kada se vi spojite na internet i popunite formu za registraciju. Nikako nemojte instalirati krekovane (divlje) verzije ovog anti-virus programa.

3. AVG Free Antivirus

AVG već duže vremena uspešno čuva računare od virusa. S punim pravom ga često nazivaju najboljim. Pre svega zbog svoje funkcinalnosti: antivirusna zaštita, e-skener, link skener, zakazivanje skeniranja, automatsko ažuriranje i još mnogo toga.

4. Bitdefender

BitDefender Free Edition je rame uz rame sa bilo kojim bolje poznatim besplatnim antivirusnim programom na ovoj listi. BitDefender Free Edition je jednostavan za podešavanje i konfigurisanje, koristi veoma malo sistemskih resursa ( neće usporiti računar ) ,  i neće stalno obaveštavati da ga nadogradite na premium verziju.

5. Avira AntiVir Personal

Avira Free Antivirus 2021 vas štiti od virusa, trojanaca, crva , spyware, adware, i raznih drugih vrsta zlonamernih programa, što je čini potpuno funkcionalnom antimalvare alatom i svakako je jedan od najboljih besplatnih antivirusnih programa. Avira nudi i odličan AV za iOS operativne sisteme - brzo skeniranje i zaštita od oštećenja softvera na iPhone i drugim Apple uređajima.

Avira Free Antivirus 2021 radi na Windovs 10, 8 , 7 , Windovs Vista i Windovs XP . Avira takođe ima softver za zaštitu Linux-a i mobilnih telefona.

DODATNI   ALATI ZA BORBU PROTIV VIRUSA, MALWARE, SPYWARE, BACKDOOR, ADWARE, KEYLOGER ...

6. Comodo Antivirus + Firewall

Comodo ima sasvim drugačiji pristup skeniranju i zaštiti računara od svih pomenutih programa. Veoma je efikasan i zahvalan antivirus.

7. A – Squared Free

8. Rising Antivirus

Rising Antivirus Free Edition je besplatan antivirus iz ponude od najvećeg antivirusnog Kineskog proizvođača - Rising softvera. Jako dobra AV, precizan kod ranog otkrivanja zaraze ali ne i najbolji kod brisanja virusa.

9. PC Tools Antivirus

10. Spyware Doctor with Antivirus 2021

11.  F - Secure Easy Clean

12. Malwarebytes  - Već mnogo hvaljen i dovoljno poznat anti-malware softver. Spasiće vaš računar od pada sistema, krađe podataka, usporavanja i čestog restartovanja. Malwarebytes je odličan program za čišćenje raznih virusa, crva, trojanaca ... itd.

13. ComboFix - Definitivno kada ne pomogne većina pomenutih poznatih AV alata, ComboFix to radi lagano i sigurno. Po pokretanju ovog programa, učiniće vam se da on radi sporo i baguje, ali ne ! ComboFix samo dosledno, kompletno i permanentno traži i čisti zloćudne softvere u vašem kompjuteru. Pokrenite ComboFix skner  i biće sve u redu sa vašim računarom za manje od 5 minuta.

14. Clamwin - Odličan alat za čišćenje računara od virusa. Portabilna vezija je često u upotrebi kod servisera računara.

15. Panda Cloud AntiVirus

Panda Cloud Antivirus Free 2 štiti od više vrsta zlonamernih pretnji - virusa, crva , trojanaca, adware, i još mnogo toga - baš kao i svi ostali besplatni antivirusni programi na ovoj listi .

16. FortiClient Endpoint Security

FortiClient je antivirusni program koji vrši  Web filtering, ima zaštitni zid , roditeljsku kontrolu , optimizaciju i još neke alate. Veoma je dobar softver koji se sam ažurira i ima jednostavan korisnički interfejs.

17. Immunet Protect

18. Spyware Terminator

19. Hitman Pro

20. Kaspersky Virus Removal Tool - Kaspersky besplatan alat za analizu i čišćenje je nešto skoro najbolje što možete imati. Kaspersky je trenutno najbolji antivirusni program koji vredi svaku uloženu paru. Godišnja licenca od oko 4000 dinara se isplati itekako. Proverite zašto velike kompanije koriste Kaspersky KIS 2021 za zaštitu i bezbednost svojih računarskih sistema.

21. 360 Total Security  - Ovo je jedan od čini se najboljih besplatnih antivirusa koji pored svoje ima implementirane AV baze Bitdefender-a i Avire. Testirali smo ga na raznim računarima i radi odlično ! Namenjen je za zaštitu Windows XP/7/8.1/10 pro. Pored vrhunske zaštite, 360 TS optimizuje Windows, čisti ga od grešaka i održava. Takođe, možete aktivirati i Firewall GlassWire po želji. Uz sve to imate opciju i VPN-a veličine 50 mb. Podatak da ga je do danas preuzelo i instaliralo preko 570 miliona ljudi širom sveta zavređuje pažnju.

Više o pojedinim antivirusima i uopšte zaštiti računara možete pročitati na blogu: Virusi opasni po računar

Ako vas zanima kupovina polovnih računara, programa, antivirusa onda posetite sajt PC oglasi

Ukoliko je vaš web sajta zaražen virusom, ima malware na njemu i treba vam čišćenje sajta od virusa, onda posetite stranicu Zaštita sajta - Čišćenje virusa
 

MOLIMO VAS DA PODRŽITE "ANTIVIRUS" ANKETU I ODGOVORITE JEDNOSTAVNIM KLIKOM NA PONUĐENI TIP ANTIVIRUSA KOJI TRENUTNO KORISTITE. (Morate se registrovati za glasanje)

u Antivirusi od (13,200 poena)
izmenjeno | 138,246 pregleda
   
+1
Vaše iskustvo u vezi korišćenja antivirusa je dobrodošlo. Ipak, vi zaista niste ništa konkretno rekli osim da kod vas MSE nije detektovao ovaj net-worm.

Konkretno, skinuo sam ovaj .zip paket i pokrenuo da vidim šta će se desiti ?

Desilo se to da je Windows 8.1 sa svojim AV detektovao pomenuti worm:
---------------------------------------------------------------------------------
Windows protected your PC
Windows SmartsScreen prevented an unrecognized app from starting. Running this app might put your PC at risk. More info: Unknown publisher. App: Nord.exe

Run anyway   ili Don~t run.    A sada vi lično izaberite opciju za pokretanje ili odbijanje pokretanja virusa na računaru :)
-----------------------------------------------------------------------------------

Znači, sve se otkrije na startu. Zato vam toplo preporučujemo da skidanje raznoraznih crva i virusa sa interneta u cilju testiranja AV programa obavljate samo i samo na računaru koji vam nije naročito potreban i na kome nemate nikakve važne podatke. Uostalom, 100% garancija ne postoji niti za jedan od pobrojanih AV programa gore. Ličnu iskustvo mi kaže da je MSE sasvim OK jer posle 2 godine rada, nije bilo krađe lozinki, nije bilo virusa. Povremeno proverim sa Malwarebytes, i to je sve.
+1
Windows 7 ga ne detektuje , a to sto ga detektuje windows 8/8.1 je zbog toga sto win 8/8.1 ima smart screen pa bilo koji fajl prvi put da pokrenete ce vam izaci smart screen e sad mora se paziti sledece rade se virusi koji zaobilaze smart screen recimo backdoor je jedan od najgorijih remote fajlova koji je radjen i koji se radi na principu cryptovanih fajlova sa prolazom u drugi kompjuter ... i naravno da se testiranje treba raditi na kompjutere koji nisu svakidasnja upotreba za podatke to svakom pocetniku preporucujem " ne koristiti kompjuter za testiranje ukoliko preko njega prenosite vazne podatke. Jos samo da napomenem, virusi se vise ne rade za windows 7 i 8/8.1 koji ce inficirati i brisati fajlove, danas se radi worm, medjutim trojanc i backdoor su osvojili svet jer ih ima u svim kodovima keygen patch i ostalim drugim kodovima. Modernizacija to jest Nova Generacija worm-a takodje ima za cilj novu funkciju a to je: ostavljajuci trag u registry key samo ukoliko zlonamerni korisnik zeli da otvori prolaz za backdoor koji je danas postao najzloglaseniji remote computer, ili da ostavi tekstualnu poruku kao hej ja sam crv. Znaci kad pokrenete neki fajl i izadje vam obavestenje error file missing need to download recimo neki .ocx ili dll ili vam ostavlja poruku kao hey im worm i jos nesto, postoje i setup programi koji sami pakujete i kad skidate sa raznih share sajtova kao 4shared ili upload i drugi kad od tamo skidate programe 200% imaju virus.
Najbolje je programe skidati uvek sa zvanicnih sajtova ali nikad sa share sajtova.
0
Kakva su iskustva sa novim malware-om koji kriptuje podatke i zaključava ih pa traži plaćanje za otključavanje ?

Da li je dovoljno da bude uključen na Windows 10 samo njegov defender ili treba i Malwarebyte ili još nešto kao zaštita ?
0
Citajuci ovaj tekst, zakljucio sam da je svaki antiirus program jedan od najboljih, poseban, i da bi bilo dobro da bas njega instaliram na svoj racunar
+1
Odličan zaključak.Godinama se polemiše koji antivirus je najbolji i uvek je to onaj koji ja trenutno koristim a onaj koji ti koristiš je loš.Najbolja zaštita je kada pazite šta radite,gde i kako surfujete,koje sajtove za preuzimanje posećujete i sl.A kada se baš desi problem sa nekom štetočinom u sistemu koju ste pokupili na razne načine najbolja proverena zaštita je Image Backup Recovery.Za to imate built in opciju ili bezbroj third party programa kojima možete napraviti rezervnu kopiju sistema i kasnije je vratiti kad god to poželite.I na kraju najvažnije,čuvajte sve svoje važne podatke na prenosnom hard disku(external hard disc)tako da nećete uopšte brinuti za sigurnost istih.Oprez je vrlo bitan i kod online plaćanja a tu je takođe vasa odluka presudna,kako ćete se zaštititi.Pozdrav svima.

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

16 odgovora

+31 glasa/ova
Najbolji odgovor
31
Samo MSE dolazi u obzir, svi ostali su stetocine! Ja sam koristio sve antiviruse sto postoje, preselo mi je majcino mleko zbog njih, naj..ao sam 100 puta! Sad koristim ovaj MSE, nisam doziveo pad sistema od kako sam njega ubacio, zato ga svima preporucujem od srca. Neko gore napisa i to je tacno tako, za zastitu sistema je potrebno MSE + sopstveni mozak (ukljucen). Jos sam pride podesio i UAC na maksimalu i napravio "STANDARD USER" nalog, preko kojeg inace "surfujem" po Internetu, a instalirao sam u Operu "WOT" i "Adguard" addons, koji dodatno ojacavaju zastitu racunara.
od (710 poena)
selektovano od
+8
Hvala ti na savetima, srce si. Upravo sam sve instalirala i podesila kao kod tebe, divna promena na bolje. Inace, koristila sam Firefox do malopre, ali ova Opera je stv. fantastična! Pozdravčić za tebe. (blush)
+5
Veliko ti hvala! :)
+11
Da, sve je tako brate, slažem se s’ tobom apsolutno! Do nedavno sam koristio KIS, kupovao licencu za njega (******), jbg. naivno sam gledao ankete po Internetu gde je on bio visoko rangiran, i ta mi se naivnost kasnije obila o glavu! Naime, prošle nedelje (pored „živog” KIS-a), dok sam čitao neku knjigu, restartovao mi se sam od sebe kompjuter, a kad se naizad upalio (paljenje je trajalo čitavu večnost) dočekalo me je neprijatno iznenađenje, ništa više nije funcionisalo kako treba, sistem je bio neprepoznatljiv! A, onaj je*ni KIS nije bio u funkciji, nešto ga sje**lo! Pogledao sam kako se zove kompjuter, ime definitivno nije bilo moje, zvao se otprilike ovako: "XqQbxTzm7cxy". Čim sa to video, sve mi je bilo jasno kao dan, više nisam bio Admin na sopstvenom kompjuteru! Jedino što sam mogao da uradim sam i uradio, uzeo sam od druga WIN 7 , i reinstalirao sistem! Naravno, KIS licencu nisam ni iskoristio do kraja, jer taj program ne vredi ni „pišljive lule duvana“, ne treba mi više sve i da mi džabe davaju! Po reinstalaciji sistema, instalirao sam ovaj MSE, sad nek mi bude šta mi bude, baš me i to briga, makar ne plaćam ništa!
+4
A, šta da rade oni korisnici koji nemaju mozga (ima i takvih), kako da ga oni "uključe" a? Znači li to da će kod takvih MSE morat' radit' sam? :D
+4
Oni koji nemaju mozga, jednostavno ne treba da koriste kompjutere, neka pređu na mešalice isl. uređaje. :D Moja sestra spada u tu grupu, zato ja njoj dam samo da briše prašinu sa kompa, sve ostalo je za nju "viša matematika", i nije joj dozvoljeno. :D
+4
Par meseci ga koristim, prezadovoljan sam, nemam nikakvih zamerki na njegov rad. Nekada sam koristio KIS isl. "antiviruse", a sada sam srećni korisnik MSE-a. :)
+2
Slusaj drug, ako si koristio KIS i desio ti se pad sistema, trebas prvo znati da niti KIS niti bilo koji AV program ne stiti on nelicenciranog OPERATIVNOG sistema koji ti je najvjerovatnije napravio dar-mar koji si opisao.

Postoje bolje i losije krekovani Windows-i, ali NIJEDAN nije original, i kad-tad ces imati grdne probleme koristeci ih, pogotovo ako na kompu imas neke bitne podatke ili radis online-banking.
Ako kop koristis za zezanje i surfanje, dovoljno ti je da ako ti nesto "zapne", reinstaliras sistem, pa opet ispocetka, nije velika steta ;))
0
Čovek je u pravu. KIS čisti sve nelicencirano pa i OS što je najverovatnije.
0
Nema bolji AV od Windows Defendera to jest MSE, mada vidim da ga u Vindovs 10 ima vec pa ga nisam instalirao naknadno. Radi posao super!
+3 glasa/ova
3

Potpuno ste u pravu. Kada je reč o Windows 8.1 ili Windows 7 operativnom sistemu, neprikosnoven je antivirus Windows Defender i samo uz dodatak Malwarebyte-a radi perfektno. Nemojte instalirati Spyware Terminator ili Super Anti Spyware na Win 7 ili Win 8 jer ćete poremetiti stabilnost sistema. Često restartovanje sistema biće znak da ste zeznuli Windows ovom instalacijom. Takođe, ako imate originalni Windows, nemojte isključivati već podešen Firewall jer samo tako Defender može raditi posao kako treba. Naravno, redovno ažuriranje Windowsa je obavezno. Windows 7 i 8 / 8.1 imaju odličnu podršku i ažuriranja su česta.

od (13,200 poena)
+1
Avast je odličan antivirusni program - 1 godina besplatna (free) licenca na jednostavnu online registraciju je više nego dovoljna. Lako instaliranje, malo zauzeće resursa računara, vrhunsko prepoznavanje virusa, crva, trojanaca, malware, spyware, adware ... itd. Posle Avasta ide Defender odnosno Windows Essential Security AV.
+1
Plaćam godišnju licencu za Kaspersky IS ... već 3 godine ne menjam sistem (Win 7) ... i planiram da tako još neko vreme ostane. Sasvim sam zadovoljna jer mi komp služi za posao u agenciji i bitna mi je bezbednost i normalan rad kompjutera. Drugarica ima win 8 i na njemu taj majkrosoft sikjuriti ... kaže da je isto zadovoljna.
+1
Upravo sam aktivirao Windows Defender na Win 7,i on je odmah odradio svoju instalaciju,preuzeo update.Imam antivirus AVG free 2014.Da li da istog deinstaliram?
+5
Drago, obavezno deinstalirajte u potpunosti AVG antivirus. Zatim restartujte računar. Potom, preuzmite i instalirajte Microsoft Security Essentials koji će raditi u paru sa Defender-om. Ovo se naravno odnosi samo na korisnike Windows 7, dok korisnici Windows 8 ne moraju da instaliraju Microsoft Security Essentials jer je isti integrisan u Defender-u.
Preuzimanje možete obaviti ovde: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5201

To je sve. Proverite vaš računar na Scan, a ako imate još neko pitanje, tu smo.
+1
Najbolji za trojance i ostale gadove u računaru je Malwarebytes ! Posle skeniranja i čišćenja obavezno restart kompjutera i čišćenje ccleaner-om. PC čist ko suza.
+22
Zašto čoveče plaćaš tim lopovima, prevaratima najgore vrste za nešto što te 100% neće zaštiti?!? Ajoj ljudi, nemojte biti naivničine, sve AV kompanije sem "Microsofta", pre podne pišu viruse, a popodne se prave definicije. :D Znam to pouzdano, jer ja sam radio u jednoj AV kompaniji, neću Vam reći kojoj. ;-) Kupujte ljudi antiviruse, meni je lično bilo super dok nisam dobio otkaz, plata bogovska, svako veče druge kurve, znate ima dosta paranoika itd. koji behu kupovali ono sranje od AV-a. :D Moram se uozbiljiti, moram opet "upasti" u posao, kako bi to bilo lepo, lepe se pare zarađivahu na paranoicima, ****** je sve više. ;) :D
+10
Ахахаххах и чича би сине тај посао... :D  Како бих ја могао "упасти" са тобом да радим у некој АВ компанији? Кажеш, добре паре се "млате" на наивчинама? :D
+8
A ja, gde sam ja u toj prici? xD
+14
Ne, samo MSE, i nista drugo. ;)
+1
Drug, ne znam koji ti Avast koristis, ali taj "AV" program je apsolutno smece i nije sposoban za nista osim da zauzima resurse na kompjuteru
+20 glasa/ova
20
I ja se registrovah samo da glasam, na preporuku moje drugarice Dane. :) Moj glas ide takodje za MSE, a sa kojim sam stv. prezadovoljna. :)))
od (340 poena)
+21 glasa/ova
21
Мишко, нећеш се покајати брате, веруј ми на реч. И ја користим МСЕ већ дуго, и немам појма шта значи имати проблеме са вирусима, док сам пре редовно на*ебавао са БитДефедером и осталим говнима које сам плаћао! И нека сам плаћао, будале и треба да плаћају, то је и осмишљено за глуперде и наивчине!
od (370 poena)
0
Bitdefender koristim od 2011 i nisam dosad radio sistem. MSE nikad čuo niti ga probao, možda je dobar. Problem je u tome što svi hoće bitdefender i KIS ali krekovano, patchovano i ostalo nešto napola. To ne pije vodu braćo moja. Činjenica je da se vodi mrtva trka između bitdef. i KIS-a.
0
Da se ne lažemo. Bitdefenderu i KIS-u MSE ne može ni vodu da nosi. Čak bih se pre odlučio i za kineza TS360. Tu je naravno i Comodo sa perfektnim Firewall-om (naravno  traži određeno predznanje). Tu je kao treći Norton. ( ali se ne trpi sa MBAM-om). MSE je osnovno, programčić za decu. Iskreno nisam ga probao. Avast i AVG su najveće razočarenje. KIS BITDef brišu i nelegalne softvere, što je možda i doprinelu padu sistema. Lično po meni Bitdefender total security ubedljivo na prvom mestu.
+15 glasa/ova
15
I moj skromni glas ide za MSE AV, a koji koristim od prve verzije i sa kojim sam prezadovoljan.
od (370 poena)
izmenjeno od
+11
Anketa je napredovala u pozitivnom smislu. Iskustvo sa Windows AV je izgleda zaista pozitivno. Kada govorimo dakle o Windows 7 i Windows 8 / 8.1 OS, mislimo na kompletnu zaštitu koja je već integrisana u sam Windows.

U tekstu je neko napomenuo da je dobro da se instalira i Malwarebytes, što možda nije loša ideja. Recimo, par nekih malverčića je i pronašo, mada ne verujemo da je promaklo to Windowsu. Štaviše, blokirao je i sam pristup zaraženoj web stranici na taj način što nas je obavestio da je reč o špijunskom sajtu na kome postoji Trojan Generic ...

Preporuka za Windows MSE AV !
+12
Takođe, koristm ga od prve verzije, i nemam apsolutno nameru da ga ikad menjam! Ovom prilikom želim da se zahvalim adminima ovog sajta, a koji su bili ljubazni i omogućili nam ovu pravednu anketu. Ovo je izgleda jedini sajt gde se sme reći koja lepa reč za MSE AV, dok na drugim sajtovima to definitivno nije moguće (probao sam, bezbroj puta). Nigde mi ni jedan komentar u kojem sam hvalio ovaj sjajni AV, jednostavno nije objavljen, i to bez ikakvog obrazloženja. Međutim, komentari plaćenika koji su veličali štetočine, kao što su: "BitDefender", "Kasperski", "Avast", "G Data" i slične destruktivne softvere, takvi komentari su bili u rekordnom roku objavljivani! Valjda su se svi urotili protiv Microsofta i njihovog AV-a, banda obična!
+11
Ostaje samo nejasno zašto PC serviseri favorizuju Avast i ostale AV ? Očigledno da je iskustvo korisnika dovoljan razlog zašto treba koristiti nešto što je isprobano a ne nešto što je marketinsški nahvaljeno. Uostalom, svako ko je probao MSE AV je bio zaovoljan i miran po pitanju sigurnosti.

Treba samo ohrabriti korisnike Win 7 i Win 8 da koriste besplatni AV koji im dolazi uz Windows i time ostvare uštedu.
Dalja eksploatacija ovog softvera svakako zahteva i pažljiv pristup internetu, odabir sigurnih sajtova, ali i instalaciju izvesnih dodataka (addon) u pretraživač kako bi isti bio odbranjen od eventualnog i iznenadnog napada od strane pokvarenjaka na internetu.
+1
Pa, zato što im je stalo da ljudi što češće dolaze u servis sa sj****im sistemom, od toga živi svaki servis. :)
0
Да, то је тачно!
+12 glasa/ova
12
Ima već pola godine kako koristim MSE, komp mi radi odlično (nikad bolje), preporučujem ga svima kojima je stalo do sigurnosti i brzine sistema. Na skali od 1 do 10, MSE-u bih dao čistu desetku, bez razmišljanja! :)
od (390 poena)
+8
I od mene dobija istu ocenu. :)
+3 glasa/ova
3
Skoro je mesec dana kako pređoh na Windows 8.1, koristim Windows Defender AV na njemu, dođoh opet ovde samo da ga pohvalim i preporučim. Ne instaliravajte ni jedan drugi, ostavite njega, nećete se pokajati 100% ljudi!
od (260 poena)
+1
Такође, пређох на "Win. 8.1", стварно је фантастичан овај "Windows Defender", он је једини који ми на систему треба.
0
Isti slučaj. :)
+1 glas
1
Imam Windows 7 (x64). Nedavno mi se pojavio neki isass virus koji mi je okupirao računar i sada je konačno izbacio crvenu poruku na ekranu koju ne umem i ne znam da uklonim. Pokušao sam da idem na sistem restore i ne pomaže.

Šta je najgore ?

Ne mogu da skinem i instaliram bilo koji program. Hteo sam skinem Malwarebytes i Avast kako bih počistio koliko toliko ali ni ide. Takođe komanda iz W + R ne radi i izbacuje grešku. Kada nekako uspem da kompjuter pokrenem u SAFE mode onda nekako radi ali bez interneta i slika je skroz loša.

Da li imate predlog kako da izbrišem ovaj dosadni virus iz kompjutera ? Hard disk je takodje u problemu jer je c particija 100 gb  a ostalo je svega 1 gb ... ja sam čistio i svašta prebacio na drugu particiju ali ne pomaže, non stop se nečim puni sistemski disk ???

Molim za bilo kakvu pomoć ... hvala
od
0
Poštovani, da li nam možete napisati koji antrivirus koristite ? Nije toliko opasno i ne paničite :).

Za početak, ako vec možete ući u safe mode onda je super, jer tako ćete uspeti da uklonite taj virus.
+1 glas
1
Da li novi opasni virus "ransomware" koga koriste hakeri za blokadu fajlova i obaranje sajtova moze proci kroz Windows firewall ? Uradjena je instalacija sistema Windows 10 pro koji ima svoj MSE, defender, antimalware i ukljucen zastitni zid ? Da li je ovo dobra zastita ili treba instaliranje jos nekog av programa ?
od
+1 glas
1

Preporučujem na osnovu ličnog iskustva kineski antivirus 360 Total Security. Ovaj antivirusni program predstavlja sigurnu zaštitu od svih vrsta virusa, malware-a, pa čak i ransomware-a. Bitdefender i Avira AV baze se koriste i sve je objedinjeno u ovom antivirusu. 360 TS radi brzo, ne opterećuje računar/laptop/tablet, skenira u realnom vremenu, ima puno besplatnih opcija i alata (zaštitni zid, gaming mod, čišćenje hard diska, optimizacija windowsa i još mnogo toga. Besplatan je za download, ima online i offline instalacija i potrebno je da se nakon instaliranja pokrenu AV engine Bitdefender i Avira.

Program se može besplatno skinuti na linku: https://www.360totalsecurity.com/en/download-free-antivirus/

od
+1 glas
1
Da li je na osnovu ankete i glasova antivirus Microsoft Security Essentials najbolji ?

Koliko sam primetila, u Windows 8.1 već ima Windows Defender i nije potrebno instalirati MSE. Međutim, ja sam primetila da ne štiti baš dobro kada se surfuje preko Mozile pa čak i hroma. Često se pojave reklame i prozori koje skidam ručno a i uz pomoć Malwarebyte. Kao da nije kompletan ovaj windowsov av.
od
+1
Od Windows Defendera u Windows 10 ne treba ništa bolje korisniku koji iole pazi šta pritiska po netu. Uz sjajni adbloker uBlock Origin je surf mnogo prijatniji jer skida (skoro)sve nepoželjne reklame. Možda je i najbolji u klasi. Ko hoće može da doda i neki bloker skripti, i to je to.
+1 glas
1
Koristim Comodo Internet Security premium (Besplatni) i sve radi savršeno... Papravo sve je radilo na mom stroju WIN7 savršeno do najnovije verzije 10... Neke igre, CoD black ops 3 se smrzava i ne radi kako treba. Sve ostalo radi super. U 5g korištenja Comoda nikad nikakvih problema, sve savršeno do gore navedenog problema (vratio sam se na Comodo v8). Na druga 4 stroja najnovija verzija radi bezgrešno. Comodo je moj favorit. Internet Security premium is the best!
od
+1 glas
1

Najbolji antivirus ne postoji, ali postoji dobar način da se povremeno proveri laptop - računar na viruse kako bi smo bili sigurni da nas niko ne špijunira, ne krade lozinke, ne prati naš rad na tastaturi, ne snima nas preko kamere na laptopu, ne koristi naš nalog za plaćanje ... itd. Sve što je potrebno je da skinete jedan mali program koji briše sve poznate i nepoznate vrste virusa, trojanaca, spajvera, malvera, bekdor crva ... itd. U pitanju je AdwCleaner. Ne instalira se već se pokreće direktno i odmah se skenira računar. Nakon provere, izbacuje rezultat i ako treba da se briše ok, laptop/kompjuter se restartuje i to je sve. Puno puta mi je pomogao da se očistim od dosadnih reklama, kada miš poludi, kada me računar ne sluša, gasi se, restartuje ... itd. Pored ovoga, preporučujem i proveru hard diska programom WiseDiskCleaner.

od
0 glasa/ova
0
Mislim da se situacija sa virusima i uopšte sa problemima koje imaju vlasnici računara malo promenila u blagu korist antivirusa odnosno AV programa koji uspešno drže pod kontrolom situaciju. Međutim, neretko se desi da čujem da je neko fasovao neki ransomware, odnosno da su mu svi podaci na hard disku kriptovani - zaključani i da ih nije moguće otključati nikako. Pri tome je ekstenzija svih fajlova promenjena. Čuo sam da je SpyHunter odličan program u borbi protiv takvih muka pa ne znam da li je neko imao iskustva sa njim ?
od
0 glasa/ova
0
Malwarebytes je antimalwer ne i kompletna antivirusna zastita.U svom domenu je najbolji. Probao sam KIS, BitdefenderTS i Nortonovo resenje. Po meni Bitdefender je najbolji, drugi je Norton , a treci KIS (Kasperski). Ne govorim napamet. Bitdefender je instaliran vec dve godine. Hajde da probam Kasperskog i instaliram trial verziju. Posle dva dana pustim Malwarebytes (freee verzija) i on iskopa nekin 5-6 trojanaca, sto se kod Bitdefendera nije desavalo. Tacno je da Bitdefender malo usporava komp, ali nista mu ne promice. Naravno mozete imati bilo koji antivirus, a da popijete zarazu. Prvo i osnovno treba znati na koje sajtove smete (znam ljude koji nemaju nikakvu AV zastitu.Tu je i TS 360 kao dobro resenje. Avast je po meni istorija.
od

Sva iskustva na jednom mestu

Šta znači iskustvo ? Najpre, dobro došli na forum" Iskustva". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo blog povezuje iskustva " teorija + praksa". Najbolje iskustvo je ono od strane korisnika koji iskreno želi da ga podeli sa nama! Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je sajt za razmenu iskustava, ideja, korisnih informacija i sugestija.

Slična pitanja

0 glasa/ova
3 odgovora
0 glasa/ova
0 odgovora
+1 glas
1 odgovor
306 pitanja
800 odgovora
857 komentara
218 korisnika