0 ocene
1.1k pregleda
u Nekretnine, stanovi, kuće od

Ukoliko je neko zainteresovan za posao agenta za nekretnine:

Agent u posredovanju prometa nekretnina može postati svaka osoba, koja je zainteresovana za ovaj tip posla. Treba napomenuti kako svaka osoba koja želi raditi kao agent za prodaju nekretnina i koja želi samostalno raditi za neku agenciju, mora pre početka samostalnog rada položiti licencu i proći obuku.

Licenca agenta u posredovanju prometa nekretninama znači da je agent upisan u listu posrednika preko pravnog lica u registru posrednika, koje se zavodi u u nadležnom ministarstvu turizma, telekomunikacije i trgovine.


Svaka zainteresovana osoba za posao u posredovanju prometa nekretnina mora biti državljanin Republike Srbije!!!


Poslom agenta koji prodaje nekretnine ipak se ne može baviti baš svako, jer je jasno da svaki čovek ima određena interesovanja i nisu baš svi zainteresovani za ovaj tip posla niti bi se baš svi u poslu sa prodajom nekretnina snašli. Svaka osoba koja ispuni formalne pa i pravne osnove i koja se snađe na izuzetno zahtevnom tržištu posredovanja u prometu nekretnina, može postati agent za nekretnine.

Osnovni početni uslov da bi se neko bavio poslom agenta za nekretnine je da osoba poseduje završenu srednju školu. Zainteresovani mora biti i državljanin Republike Srbije i koji poseduje ličnu kartu naše zemlje. Ovo su osnovni preduslovi da bi neko mogao aplicirati za polaganje licence, bez koje se agenti ne mogu zvanično baviti poslom posredovanja u prometu nekretnina.


Zainteresovane osobe za posao posredovanja u prometu nekretnina ne mogu se baviti ovim poslom ako ne poseduju položenu licencu!


Da bi se neko bavio poslom agenta za nekretnine, pre svega ta osoba mora posedovati odličnu komunikaciju sa ljudima, sagovornika uvek moraju pažljivo saslušati, ali i kvalitetno rešiti zahtev zbog koga je i došao u agenciju koja nudi i prodaje nekretnine.

Prvi razgovor sa osobama koje su zainteresovane za ovaj vid posla je za početak formalnog karaktera i to je u suštini upoznavanje obe strane. Zainteresovanom licu se napomene kako ovaj posao ne može raditi bez položene licence i da kada licencu položi, dobija svog mentora radi početne obuke.

Od agenta koji položi licencu kao i obuku i počne samostalno da radi, zahteva se da svoj posao radi odgovorno i kvalitetno da bude odan i lojalan agenciji za koju radi i naravno da praktičnim rezultatima prodaje nekretnina, dokaže da je sposoban za ovaj vid izuzetno zahtevnog, napornog posla, ali i dobro isplativog posla. Agent mora biti kolegijalan i nikako ne sme remetiti međuljudske odnose u firmi.


Agent za posredovanje u prometu nekretnina mora posedovati odličnu komunikaciju sa ljudima!


Ne može se uvek na samom početku razgovora prepoznati ni proceniti da li je neka osoba sposobna da se bavi poslom agenta za nekretnine. Može se desiti da zainteresovanu osobu savlada trema i da prilikom prvog razgovora zbog toga ne pokaže sve svoje kvalitete, mogućnosti i sposobnosti. Većina vlasnika agencija zbog toga pruža šansu svakome ko je za posao agenta zainteresovan, jer se nakon mesec ili dva može praktično saznati da li je ta osoba sposobna da odgovori zahtevima ovog izuzetno zanimljivog ali i teškog posla.

Prema dosadašnjim iskustvima agencija u posredovanju prometa nekretnina saznajemo da oko 50% zainteresovanih kandidata položi odmah ispit za licencu. Veći deo kandidata koji nisu licencu položili iz prvog puta, ispit polože iz drugog, trećeg ili četvrtog puta, a bude i onih kandidata koji od polaganja odustanu.

Osnovni kodeksi ponašanja agenata upućuju na to kako se agent treba na neki način približiti klijentu, ali da odnos prema njemu mora svakako ostati maksimalno profesionalan. Klijenta ne treba zvati prijateljem, već mu treba persirati i nikako ne treba prelaziti granicu srdačnosti i pristojnosti.

Uspešnost agenta za nekretnine se meri konverzijom prodaja a to podrazumeva da je on vrhunski edukovan, stručan i da poseduje odlične veštine komuniciranja. Prezentacija nekretnine je ključna tačka koja razdvaja one najbolje od prosečnih agenata.
 

Odnos agenta prema klijentu uvek mora biti maksimalno profesionalan!!!


Ako vas je ovaj tekst zainteresovao za posao agenta koji se bavi posredovanjem u prometu nekretnina, ohrabrite se i javite nekoj od renomiranih agencija, jer je sigurno da će vam biti pružena šansa da se na ovom izuzetno zanimljivom poslu dokažete i dobro zaradite.

Tekst je objavljen na portalu srbijaspace.rs

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

1 odgovor

0 ocene
od
Dobar tekst.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
3 odgovora 721 pregleda
+1 ocena
0 odgovora 330 pregleda
+1 ocena
4 odgovora 1.2k pregleda
+1 ocena
7 odgovora 3.1k pregleda
...