Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Postavite svoje iskustvo ili razmenite iskustva sa svima online!
+1 glas
84 pregleda 1 1

Moje iskustvo sa koronom bi možda pomoglo svima koji se još uvek nisu zarazili a i ne planiraju. Naime, teorija da ćemo se svi na kraju zaraziti je netačna. Kao što i tvrdnja da se korona prenosi preko ruku, preko kontaminirane površine ... itd. Od početka pandemije, ako je to u stvari tačan datum, prošlo je evo skoro godinu dana. Šta se saznalo o koroni ? Da li i dalje važi dvoumica: da je to virus ili je možda otrov ?

U početku sam se (odmah na startu) zarazila ovim virusom a mogu slobodno da tvrdim da je to bilo još 2019 godine kada su me lekari čudno gledali, punili longacefom i na kraju ništa nismo saznali - a zašto ?

Prvo, mene hronična upala sinusa muči godinama i to nisam lečila adekvatno. Uglavnom se sve svodi na par sprejeva koje vrtim u krug i koji pomažu manje više malo.

U martu 2020 godine najstrašnije krene da me trese temperatura  38.5 ... 39.3 ... uveče i odlučim da popijem Tolylhot. Zatim i čaj. To mi je oborilo za par sati svega na 38.1. Nikako dva dana i tri noći nije htela da spadne na ispod 38. Antibiotik nisam htela da pijem dok ne vidim hoće li se smiriti ali me je sve lomilo, bolela je svaka kost. Malaksalost nije opasna sama po sebi ali ako drhtite toliko da jedva uspete da uhvatite čašu sa vodom ... onda je to već ozbiljno!

Pila sam Tolylhot na 6 sati 3 dana, i temperatura se držala. Odlučim se ipak da odem do lekara u domu zdravlja. Tamo su me malte ne izjurili sa vrata čim sam spomenula da imam temperaturu - kažu da nisam za dom zdravlja. Pošalju me u neku malu ambulanticu u kojoj sam čekala da dođe doktor. Stiže doktor, i sasvim normalno me pregledao, naravno više kroz razgovor, pita me šta i kako, ja objasnim da imam zeleno-braon slajm i boi me glava, sve me živo boli, zamaram se brzo ... pogledao mi grlo i kaže "akutni sinuzitis". Terapija Pancef 400 mg u trajanju od 10 dana, antipiretik po potrebi i sirup za iskašljavanje. Pitam ga jel ima šanse da je u pitanju korona i kako da se testiram ako jeste ? Kaže da nije korona i nema potrebe. E sad, po svim simptomima je meni ukazivalo da jeste ali je terapija koju mi je dao bila prava. Za oko 10 dana sam bila kao nova.

E sad, i posle godinu dana imam bol u grudima, zamaram se - ne kao pre ali se i više znojim. Uradila sam privatno na svoj zahtev test i pokazalo se da imam antitela. E sad, da li je to od onda kada sam bila baša baš bolesna ili je u međuvremenu kroz mene protrčala korona, to ne mogu da znam. Znam samo da je baš neprijatno iskustvo. Kroz ceo organizam prolaze žmarci koji su sve samo ne prirodni. Očigledno je da je virus vrlo nezgodan i napada drugačije imuni sistem.

U nos sam sve vreme uprskavala srebrne kapi kao preventivu ali i zbog toga što mi malo otpuši zapušen nos.

Maska hirurška, ili pamučna ... koliko štiti ?

Ne postoji najbolja maska na svetu. Ne može da se kupi 100% zaštitna maska bilo da je hirurška ili pamučna, svejedno je. Mora da se zna da maska štiti onoliko koliko može a da smo mi ti koji upravljamo maskom.

Razni testovi su pokazali da  maska ne štiti baš ništa ako u prostoriji boravi više osoba zaraženih virusom i gde svi kijaju i kašljaju.

Maska štiti od korone da ili ne ?

Pa, znate šta, maska štiti dosta od direktnog kontakta sa inficiranom osobom koja, čak i da ne kija i kašlje, kroz govor ispušta virusne kapljice u vazduh. To znači da je bolje imati masku uvek preko usta kada govorite a preko nosa kada udišete vazduh. Šta nam to govori ? Pa prosto je, vazduh cirkuliše i mi dok dišemo koristimo i nos i usta ... možda ne baš istovremeno ali da.

Ako je virus takav da se prenosi kapljičnim putem ... onda je on u vazduhu.

Ako je korona virus u vazduhu onda se jasno prenosi preko vazduha - udisanjem!

Šta mi zapravo udišemo ?

Smog, izduvne gasove iz automobila koji možda imaju katalizator a možda i ne, dim iz dimnjaka, razna isprenja iz kotlarnica ili recimo otrov ?

Otrov se može lako posejati odozgo ... iz vazduha ali za to ne postoje dokazi niti ću ih ja sada ovde tražiti.

Trovanje organizma od strane virusa zvanim "Covid 19" ... ne može biti ... nije to to.

Tražimo vakcinu dakle koja 100% štiti od virusa koji ima svoje ime već godinu dana "Covid 19". Jel postoji vakcina koja će da me zaštiti ?

Odgovor je ... NE.

Dakle, moje iskustvo sa ovim virusom je malo čudno ... ne bih rekla da je za ćutanje ali bolje je da se ćuti jer će lek protiv virusa sigurno biti pronađen uskoro i neće biti skup. Ende.

u Zdravlje, opšta pitanja od
izmenjeno | 84 pregleda
   

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

1 odgovor

0 glasa/ova
0

Mi smo svi u kuci bili pozitivni ali nismo imali simptoma. naravno sedeli smo kod kuce dve + nedelje i posle ponovnog testiranja je utvrdjeno da imamo anti tela. ne znam da li je to zato sto smo svi Onegativna grupa ili zato sto i ja i moja deca vec godinama unazad koristimo reishi kapsule. u svakom slucaju ipak je bolje paziti se i ne rizikovati covid.

od

Sva iskustva na jednom mestu

Šta znači iskustvo ? Najpre, dobro došli na forum" Iskustva". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo blog povezuje iskustva " teorija + praksa". Najbolje iskustvo je ono od strane korisnika koji iskreno želi da ga podeli sa nama! Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je sajt za razmenu iskustava, ideja, korisnih informacija i sugestija.

Slična pitanja

+1 glas
0 odgovora
postavljeno Dec 6, 2019 u Saobraćaj od Milan Jovanovic | 366 pregleda
0 glasa/ova
1 odgovor
0 glasa/ova
0 odgovora
0 glasa/ova
0 odgovora
postavljeno Dec 21, 2019 u Razna iskustva od anonimno | 171 pregleda
304 pitanja
788 odgovora
855 komentara
214 korisnika