+1 ocena
1.9k pregleda
u Automobili od
izmenjeno od

Najbolji auto je Fiat Punto

Fiat Punto je definitivno najbolji auto ako   se gleda odnos cena/kvalitet. U vlasnistvu posedujem vise automobila ali mi je Punto 2/3 sa 5 vrata uglavnom ipak najdraži!

Da li je problem u tome što su italijani vrhunski dizajneri pa i majstori i umetnici, ne znam ali lada žigoli, fiat tristać, pezejac, peglica doduše poljski fiat, alfa mit, alfa 147, lancia y, sve to sam isprobao ali pazite, bez preterivanja … fiat punto mi je najbolji od svih !

Oprema koju koristim je Dynamic, dakle ništa vrhunski a opet sve to radi posao kao da je u pitanju top klasa. Naravno, održavanje auta je bitno, a ja baš vodim računa o autima i ne sme se desiti da je nešto neispravno, ogrebano … itd.

Kupio sam preko oglasa polovan fiat punto 2010 godiste, delovi za njega su uglavnom isti sto i za Zastava 10.

Nisam se pokajao. Jeftino održavanje, jeftini delovi, a i mnogo toga sami mozete popraviti u fazonu “sam svoj majstor”. Ma lako je sve i jednostavno.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

6 odgovora

+1 ocena
od
Punto 2/3 je ipak najbolji auto … potpisujem ja, lično, Leka, reli vozač i član kako i zaslužujem da komentarišem ovaj auto, a zašto ? Prvo, zna se da fiata ne moze da vozi svako … ali ko se zaljubi  preko ljubavi, u fiata ima poverenje. Nema tu šta mnogo da se priča, ko proba punta, bice mu jasno da taj auto trazi od vozaca maksimalnu paznju u svakoj situaciji …

Razlog tome sto se po gradu vozi ludački i gas do daske u raskrsnici nije redak slučaj … ja sam testirao Punta kao auto koji je mlitav i trosi gorivo benzin 95/98 a moze i plus neka varijanta … pa on zaista trosi i potrosnja punta je oko 8 litara. Hvale se dizelasi multijet 1.3 koji trose manje … malo sutra. Pa imam novog skoro takvog koji po potrosnji goriva se u crtu podesi kao benzin. Necu da komentarisem plin/gas/tng … to ko koristi na puntu, svaka mu cast.
0 ocene
od
Moje lično iskustvo je top stanje … punto malo prešao, mali potrošač osim  ako se ne pali klima jer tada fiat punto trosi skoro duplo vise. Ne znam jel neko jos testirao punta pod klimom?
od
+1
Punto vrlo malo više troši benzina kad je upaljena klima, možda je to 0,5 L / 100 Km. Naravno, klima mora biti servisirana i top ispravna!
+1 ocena
od
Da je najbolji auto, sigurno da nije ali da je dobar za naše trenutne uslove to jeste. Punto ne spada u baš rentabilne automobile jer je spor, mlitav i ako govorimo o Punto Classic 1.2 8v automobilu, taj će u idealnom slučaju trošiti oko 5 L/100 km, dok će sa malo agresivnijom vožnjom trošiti 6.5-8 L/100 km. Punto je za sve dobar samo nije za grad, za gradsku vožnju ali opet napominjem, ako niste na gasu nervozni, ako vozite umereno, brzo prebacujete u veći prenos, i ako živite tamo gde nema uzbrdica i nizbrdica ... vaš punto može biti idealan auto. Za klasu je bolji od svog prethodnika "Fiat Seicento" ali je Seicento lakši za skoro 300 Kg sa istim motorom koji je ugrađen u Puntu ... otuda i brži start pa i manja potrošnja kod starijeg brata. Mada, dostavno vozilo kakvo je Seicento se vozi žustro, gas do daske i znam ljude koji se stalno žale da im srče benzina po 9-10 L/100 Km po gradu. Znači, sve je do vozača, manje je do auta ako gledamo potrošnju, ekonomičnost, a sve ostale osobine kao i udobnost su stvar izbora.
+1 ocena
od

Pročitao sam dosta na Fiat forumu ali svuda negde se provlači diskusija o tome da je Punto dobar za sve samo ne za grad. Odlučim da kupim jednog punta, zapravo je to Zastava 10, 2010 godište, 1240 ccm, 8 ventila. Potrošnja Zastave 10 je realno 6-7 litara po gradu. Na autoputu je 5.5 L ali ako pretičete i idete preko 110 km/h ide potrošnja opet na 6-7 L. Nije baš za neke uzbrdice ako niste stabilan vozač, tu je bolji Seicento koji je lakši od Zastave-Punta. 

Zastava 10 je laka za održavanje, ima odličan motor, enterijer je solidan a limarija je mekana, nežna, pogotovo branici. Obavezno pazite da redovno menjate metlice brisača jer su i šoferšajbna  - vetrobransko staklo kao i zadnje vrlo osetljivi na grebanje. Redovan mali servis godišnje košta oko 40 evra, dok je registracija oko 17.000 dinara. Sve u svemu, moje iskustvo sa Zastavom 10 ili Fiat Punto 3 je takvo - dobro.

+1 ocena
od
Fiat punto zastava kragujevac (Punto 3) ... zimske gume 165/70/R14 su bolje nego 175/65/R14. Moje lično iskustvo je loše sa Kleber gumama a Tigar je mnogo bolji. Jeftinija varijanta su Davanti gume ali svakako je preporuka Barum ili Belshina.
od (16.7k poena)
Kama gume su nešto plastičnije ali dobre za sneg takodje a i jeftine su. Ipak ništa bez Mišelinki :).
+1 ocena
od
Slažem se da je Punto 3 auto za sve samo ne za grad jer troši po Beogradu uzbrdo, nizbrdo, koči stani kreni 1,2,3 ... 4  maksimalno brzina na kratko pa ne može bez 8-9 litara. Dakle, nije najbolji auto po pitanju potrošnje ali jeste izdržljiv, kvari se retko, motor je super, diskovi su užas, izolacija je nula - pa na 30 stepeni napolju se napeče da ne vredi ni klima niti da ubaciš frižider u gepeku, punto je slabo izolovan auto, mekana limarija ... i da, snaga mu je barem kod 1.2 / 8 V užasno loša. Tu kad upališ klimu ne možeš da pretekneš ni motokultivator bez zaleta a biciklista ima da ti se smeje u facu jer je jači i brži i bolji od tebe! Punto je za laganu vožnju po ravnom i bez cimanja i gasa ... dakle, mlitav auto.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
1 odgovor 512 pregleda
0 ocene
1 odgovor 410 pregleda
postavljeno Feb 12, 2021 u Automobili od auto delovi leminex
+1 ocena
1 odgovor 362 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 594 pregleda
+1 ocena
4 odgovora 2.0k pregleda
postavljeno Apr 29, 2021 u Automobili od Sale
...