Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Postavite svoje iskustvo ili razmenite iskustva sa svima online!
0 glasa/ova
31 pregleda 0 3

Ventilator na plafonu sam želela oduvek. Međutim, nikada se nisam usudila da ga okačim jer mi se čini da ne prija zdravlju baš kao ni bilo koji drugi ventilator. Od kada sam se ukočila spavajući sa uključenom klimom, ni klimu više ne koristim pa se sad opet vraćam ideji da je plafonski ventilator u stvari pravo rešenje za stan od nekih 50 kvadrata.

ventilator plafonski

Malo sam guglala i pronašla nekoliko koji mi se čine ok a da nisu ni preskupi a ni jeftini. Zanima me vaše iskustvo sa ovim ventilatorima. Da li uopšte uspevaju da malo rashlade prostor ili je to ipak samo mešanje vrućeg vazduha u prostoru ?

Ardes Ar5A90 oko 6500 dinara (plafonski ventilator bez svetla).

Keno KE-56K oko 4000 dinara (plafonski ventilator bez svetla).

u Kućni aparati od | 31 pregleda
   

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

3 odgovora

0 glasa/ova
0
Plafonski ventilatori su poželjni u svakoj prilici. Obzirom da mešaju vazduh, na taj način se postiže efekat rashlađivanja i neke procene su da to nije nešto drastično ali 2 stepena sigurno. U principu, kada je neki prelazni period i kada su temperature tu oko 30 C, plafonski ventilator pomaže. Kod ektremno visokih temperatura, dakle preko 36 i više stepeni, efekat je zna se već kakav. Svakako da je bolji izbor od klime, posebno ako neko pati od hronočnog sinuzitisa pa ne sme da se izlaže uticaju vazduha iz klima uređaja.

Keno je već dugo zastupljen kod nas na tržištu i ima dosta kućnih aparata koji se koriste u domaćinstvu bez problema. Keno je nešto poput Womax-a ili recimo Einhell-a, dakle, sve se to pravi u Kini. Uglavnom je akcenat na pristupačne cene i dobrom odnosu cena-kvalitet.

S druge strane, Ardes je italijanski i takođe se dosta dobro prodaje kod nas. Čak su bile i akcijske cene u Rodi gde se mogao ovaj ventilator kupiti po ceni od nekih 5000 din. Ima varijanta i sa svetlom.

Preporuka je da se kupi ventilator koji ima garanciju i koji po veličini i jačini odgovara vašem prostoru. Takođe, buka, izbor brzine i jeste bitna stavka kod ventilatora. I Keno i Ardes koje ste naveli nisu skupi i radiće vam besprekorno dobro. Neka komparacija se ne bi mogla izvesti samo na osnovu komentara ili preporuke prodavaca ... ali generalno su po specifikaciji oba tu negde. Izbor je na vama !
od (13,200 poena)
0 glasa/ova
0
Ja imam neki kineski ventilator na plafonu već 5 godina ... Ying Zfang tako nešto ... ma radi vrhunski ... nema svetlo-sijalicu ali ima 5 brzine i zaista je bešuman. Kupio sam ga u Mađarskoj na nekoj akciji i vrlo sam zadovoljan. Što se tiče ventilatora na plafonu, ipak poverite montažu stručnom licu jer je bilo kakav  ventilator sa metalnim perajima tešak i oko 5-7 KG. To je ozbiljna težina pa se mora lepo postaviti kuka u plafonu koja nosi ventilator a opet tu sve ide preko sistema gumenog točkića koji minimalizuje vibracije koje aspirator pod velikim brojem obrtaja stvara ... dakle sve to i plus dodatno ojačanje - sigurnost još jedna vezica za svaki slučaj ko ne daj bože popusti fisher tipl zbog loše strukture maltera na plafonu!
od
0 glasa/ova
0

Ja imam ovakav. Osećam se kao Martin Šin u Apokalipsi Sada. Malo je trebalo da se naviknem na zvuk elisa, ali je daleko bolje od klima uredjaja, Mada kada je toplo i velika vlažnost u vazduhu ne može dovoljno da ohladi

od
0
Verovatno je u pitanju subjektivni osecaj hladjenja. Na temperaturi preko 28-39 C u stanu svako prirodno hladjenje ili rashladjivanje nije neko resenje. Druga je prica kuca i oko nje puno drveca. Zato je plafonski ventilator i osmisljen, ne za stan vec za kucu sa visokim plafonima u sobama.

Sva iskustva na jednom mestu

Šta znači iskustvo ? Najpre, dobro došli na forum" Iskustva". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo blog povezuje iskustva " teorija + praksa". Najbolje iskustvo je ono od strane korisnika koji iskreno želi da ga podeli sa nama! Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je sajt za razmenu iskustava, ideja, korisnih informacija i sugestija.

Slična pitanja

0 glasa/ova
10 odgovora
postavljeno Jul 8, 2017 u Kućni aparati od iskustvo (13,200 poena) | 15,969 pregleda
+3 glasa/ova
0 odgovora
+1 glas
0 odgovora
postavljeno Jul 1, 2020 u Društvo od Somborac | 87 pregleda
306 pitanja
800 odgovora
857 komentara
218 korisnika