+1 ocena
338 pregleda
u Razna iskustva od

Sviđaju mi se vaša online iskustva i diskusije pa rekoh da zatražim malu pomoć. Imam jedan problem koji ne mogu da rešim sam. Naime, budim se noću skoro u isto vreme “izmedju 03 - 04h”. Imam 35 godina, bavim se marketingom. Uveče legnem u 23h i moje kratko spavanje se završi u 03h. Vrpoljim se po krevetu u nadi da ću zaspati, ali san se ne vraća.

Nesanica ili zdravstveni problem


Nisam siguran da li je klasična nesanica ili neki zdravstveni problem u pitanju ? Do pre samo mesec dana sam najnormalnije spavao 23.00-7.00h u kontinuitetu. Probao sam i sa tehnikom disanja 4-7-8 ali ne pomaže. Pomislio sam da je neka depresija naišla pa sam kupio kapi valerijane ali ni to nije pomoglo. Da li neko ima slično iskustvo sa insomnijom i kako spavati normalno bez budjenja u nezgodno vreme ?

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

2 odgovora

+1 ocena
od

Druže, imao sam vrlo sličan problem a koji nije nestao sam već sam morao da korigujem neke loše navike. Pre svega, nije strašno ako spavaš od 23-03h i ako ti je san kvalitetan. Opasno je ako si neispavan i smrvljen posle spavanja. Za početak se pitaš i zamisliš … zašto se budim noću u isto vreme dok svi drugi mirno spavaju ? Postoji razlog i verovatno je u tebi samom ključno rešenje.

  • Prvo, pokušaj da legneš malo ranije, recimo u 21.30-22h.
  • Promeni jastuk, kupi od bambusa, odličan je za spavanje, podešava se prema obliku glave, neće ti biti vruće. Dormeo ima jastuk "eukaliptus" koji je za mene najbolji na svetu!
  • Pokušaj da pre spavanja popiješ šoljicu toplog mleka a nikako čaj ili alkohol.
  • Batali mobilni telefon i knjige pre spavanja ... mojoj komšinici je pomogla joga recimo
  • Ako se budiš noću i dalje iz čista mira, možda možeš i da zatražiš pomoć nekog terapeuta ili probaš sa opuštajućom masažom kakva je "relax masaža".
0 ocene
od
Budim se noću jer dete pije mleko u tačno 02.45h. Dakle, možda moj san nije ok ali nespavanje nema veze sa poslom niti sa vrticem. Definitivno se spava dobro tek kad si umoran.

Popularna iskustva


Dobrodošli na forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaoosob. Moje iskustvo svakodnevno objavljuje nova lična i korisna iskustva, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

362 pitanja

972 odgovora

940 komentara

220 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
1 odgovor 317 pregleda
+1 ocena
2 odgovora 796 pregleda
+1 ocena
2 odgovora 5.5k pregleda
0 ocene
0 odgovora 345 pregleda
+1 ocena
0 odgovora 240 pregleda
...