+1 ocena
16 pregleda
u Akvaristika od

Kakvo je vaše iskustvo sa biljkom Pistia stratiotes ili "Vodeni kupus"? 

Planiram da je kupim za svoj Juwel akvarijum od 60 litara sa poklopcem ali sam čitao razne komentare i iskustva akvarista su podeljena. Neki kažu da ne voli akvarijum sa poklopcem a neki kažu da smeta ostalim biljkama jer im guši svetlo.

pistia

Najviše bih želeo pistiu zbog skrovišta za riblju mlađ. Imam gupi endler i vrlo mali broj ribica mi ostane posle mresta  prirodnim putem bez mrestilice.

Ne bih da uništim mahovinu,nanu i aponogetone jer su se baš lepo razvile.

Kakvo je vaše iskustvo?

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

1 odgovor

+1 ocena
pre od
Pistia je vrlo korisna akvarijumska biljka ali se ista mora držati pod kontrolom jer se jako brzo razmnožava kao korov i bukvalno prekrije kompletno površinu vode akvarijuma. Tada, sve ostale biljke logično ostaju bez svetlosti i nastaje problem.

Dakle, pažljivo, trudite se da Pistia opstane u dovoljnoj količini ali ne i previše što je vrlo lako kontrolisati pomoću pincete ili ručno odstranjivanjem starije biljke - vodenog kupusa odnosno salate iz akvarijuma.

Voli otvoren akvarijum, ali uspešno se gaji i u zatvorenom. Juwel akvarijum ima odličan sistem ventilacije, osveteljenje taman kako treba i filter-pumpu koja ravnomerno meša vodu u akvarijumu. To znači da ne bi trebalo da bude ikakvih problema da biljka Pistia uspeva, razmnožava se a i da višak poklonite ili prodate nekome kome treba. Moje lično iskustvo sa ovom vodem+nom biljkom je fenomenalno - čisti akvarijum od algi jer upija supstance koje pogoduju algama, a njen dugački vlaknasti koren je odlično skrovište za mlade ribice pa i kozice dok se ne osamostale.

Preporuka da je imate u akvarijumu uz pridržavanje saveta o kontroli i ambiciji da pistia okupira brzo celu vodenu povrsinu.

Sva iskustva na jednom mestu

Šta znači iskustvo ? Najpre, dobro došli na sajt" Iskustva". Naš sajt je jedinstven po tome što nije plagijat i online iskustva svakodnevno razmenjuje unazad deceniju i duže. Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Korisničko iskustvo treba da se podeli online sa svima !

Slična pitanja

+1 ocena
0 odgovora 12 pregleda
postavljeno Sep 30 u Razna iskustva od Milena
+1 ocena
1 odgovor 31 pregleda
...