+3 ocene
4.5k pregleda
u Internet od (16.5k poena)

Opšte je poznato da primarni Google pretraživač i dalje zauzima  više od 90% ukupne pretrage na internetu. Tu jedva još pariraju Yahoo i Bing kao i domaći pretraživač Krstarica.

Međutim, primetili smo da u poslednje vreme naši ljudi na internetu sve češće koriste za pretraživanje umesto Google-a i sledeće pretraživače:

1. isearch.babylon.com

2. search.genieo.com

3. search.softonic.com

4. searchfunmoods.com

5. static.flipora.com

6. startpins.com

7. mysearchresults.com

8. search.certified-toolbar.com

9. avg.nation.com

10. avira.search.ask.com

Postoji još mnogo sličnih pretraživača koji se umesto Google-a nameću korisnicima kao primarni pretraživači.

Zbog čega vaš pretraživač na računaru koristi umesto Google-a neki od navedenih adresa ?

Pre svega, uvek kada vam se dogodi da umesto Google pretraživača imate neki drugi, imajte na umu da je u pitanju instalacija dodatka koji se je implementirao u vaš pretraživač na računaru u vidu (addon-a). Ovi dodaci često puta umeju da potpuno uspore i blokiraju rad računara. Opasnost od neproverenih pretraživača je velika jer se pomoću njih i preko pretraživača na računaru direktno pokupljaju raznorazne zaraze sa interneta. Naročita opasnost vreba ako sa takvih pretraživača pristupate vašim nalozima kod banaka u cilju plaćanja računa. Fejsbuk nalog je takođe najčešća meta krađe lozinke preko pomenutih pretraživača.

Primera radi, search funmoods skoro uvek sobom donosi malware i trojance koji vlasnika računara obaveštavaju da mu je računar zaražen i da za čišćenje od istih mora da plati 30 ili 50 dolara. Babylon je dosadan do te mere da vam ne dozvoljava normalno korišćenje kompjutera i surfovanje na internetu.

Da bi ste se rešili ovakvih pretraživača i štetnih dodataka, koristite proverene pretraživače.

Slede linkovi za download pretraživača prema njihovoj popularnosti kod korisnika u 2013.god.

1. Mozilla Firefox na srpskom

2. Chrome na srpskom

3. Opera na hrvatskom

4. Internet Explorer 11

5. Safari za Windows

6. Edge se instalira uz Windows 11

Napomena: Gledajte da vam kao primarni pretraživač bude podešen Google.com ili Google.rs. Opcija za podešavanje se najčešće nalazi u "Tools" > "Options".

Ako ste već zapatili neki od dosadnih dodataka, možete pokušati čišćenje sa besplatnim alatima za čišćenje računara i to:

1. CCleaner

2. Glarysoft

Pomoću ovih alata, pronađite instalirane  dodatke i izbrišite sa računara a zatim restartujte računar.

Ako vam je potrebna pomoć oko podešavanja Google-a na vašem računaru, slobodno nas pitajte. Takođe, očekujemo vaše komentare u vezi sa pretraživačima. Alati za čišćenje računara i eventualnu instalaciju sistema posle čišćenja virusa mogu se preuzeti sa sajta za Besplatni programi za download

od (400 poena)
+1
Firefox definitivno ! Nema usporavanja, lako se očisti keš, brz i pouzdan pretraživač.
od
+1
Kako ukloniti static filipora sa kompjutera ? Google pretraživač bi trebalo da je uvek primarni ali se stalno nameću ovi drugi koji ništa ne vrede. Niti traže kako treba niti su brzi kao Gugl. Koristim najnoviju Firefox 24 verziju programa.
od (16.5k poena)
Kliknite na Tools > Options > General > ovde upišite www.google.com ili prema vašoj potrebi.
Zatim, kliknite na Tools > Addons > Extensions > Ovde pronađite sve dodatke koji vam preave problem i idite na uninstall. Kada ih pobrišete, restartujte Firefox. Još jednom pomoću Ccleaner-a proverite kompjuter i restartujte PC. Ovo bi trebalo da reši problem sa nametnutim dodacima u browser-u.
od
+1
Kako da namestim Google kao primarni pretraživač na Google Chrome ? Vidim piše za Firefox ali ja koristim chrome ... Hvala.
od
+1
Kod Gugl Hrome-a podešavanje pretrage je sledeće: Idite mišem skroz desno gore i kliknite na tri vertikalne crtice  > Customize and Control Google hrome > Settings > On Startup > označite: Open a specific page or set of pages. Kliknite na   Set pages > Ovde upišite www.google.rs  > Ok > Zatvorite Google Chrome na (x) i ponovo pokrenite. Sada je sve na srpskom ! (*)(*)(*)
od (16.5k poena)

Kada Google Chrome zabaguje i što se često puta desi na Windows 8, u procesima treba ubiti GoogleChrome kako bi se ponovo pokrenuo.  Ako se često puta dešava da vam zabaguje, deinstalacija i ponovna instalacija treba da reši problem sa normalnim pokretanjem.

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Ko je brzi, kornjaca ili zec ? Upisite slovima.
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

Popularna iskustva


Dobrodošli na forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaoosob. Moje iskustvo svakodnevno objavljuje nova lična i korisna iskustva, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

Slična iskustva

+1 ocena
1 odgovor 3.5k pregleda
postavljeno Sep 29, 2022 u Grejanje od eonenergy
+1 ocena
5 odgovora 1.1k pregleda
postavljeno Sep 26, 2022 u Grejanje od Cand grdelica
0 ocene
1 odgovor 303 pregleda
+1 ocena
4 odgovora 993 pregleda
+1 ocena
1 odgovor 406 pregleda
...