menu search
brightness_auto
more_vert

Fasadna cigla boje opeke je nešto što je najlepše po meni u građevinarstvu. Pastelna braon narandžasta boja daje objektu zaista moderan izgled. I mnogo kuća i mnogo stambenih zgrada i poslovnih objekata je izgrađeno i fasada je od takozvane pečene crvene cigle.

fasadna cigla boja
Međutim, problem nastaje onda kada posle 40 godina, ta fasadna cigla koja inače ima starinsku bledu boju, boju čerpića, crepa, opeka koje su vremenom matirale, počne menjati svoj površinski sjaj.

Fasadna cigla u zavisnosti od uslova menja svoju boju. Naravno, tamo gde je vlažno, vlaga, ispod otkapnica i pored stepenica može biti i buđi i da cigla pocrni - potamni.

Svuda gde je cigla bila stalno izložena suncu i nije bila kvašena, njena boja je svetlo braon.

Moja kuća je cela obložena fasadnom crvenom ciglom. To je šuplja cigla koja ima boju starog crepa pošto se danas crepovi prave na drugačiji način.

E, sad, kako pronaći pravu akrilnu fasadnu boju za fasadnu ciglu kako bi što bliže izgledalo posle farabanja originalu ?

Da li ako odnesem uzorak, parče cigle 10 x 5 cm može da se na osnovu toga napravi boja ? Dakle boja po uzorku ... da li to neko radi u Beogradu konkretno ?

Ne zanima me ton karta i sve ostalo jer po ton karti to neće ispasti kako treba 100 % garantovano.

Da li neko zna za neku profi farbaru koja radi miksovanje-toniranje akrilne fasadne boje i da na osnovu skeniranja uzorka cigle može napraviti boju ?

Proba ne košta ali ne bih baš da kupim minimum 5 litara farbe za 50 evra i da ne bude kako treba. Dakle, zanima me samo pravljenje boje po uzorku.

thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

1 odgovor

more_vert

Za izradu boje po želji možete kontaktirati Beover firmu u Beogradu. Oni su blizu Bogoslovije i prema NCS ton karti mogu uraditi svaku vrstu boje. Provereno su najbolji za perfekcioniste koji baše žele boju po želji.

Web sajt: beower.co.rs

Kopirano sa njihovog sajta ispod:

  • NCS karta boja je međunarodna karta boja. Po NCS karti priprema poliuretanske, nitro, akrilne i vodene boje za enterijer i eksterijer.
  • RAL karta boja je međunarodna karta boja.
  • Priprema poliuretanske, nitro, akrilne i vodene boje za enterijer i eksterijer po svim tipovima RAL karti boja, RAL CLASSIC, K5, RAL DESIGN.
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Vaša iskustva su dobrodošla i mogu pomoći u pronalaženju korisnih rešenja i saveta. Mojeiskustvo.com non-stop objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, poslovima ... itd.

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

229 korisnika

Slična iskustva

thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
1 odgovor
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
2 odgovora
thumb_up_off_alt 1 like thumb_down_off_alt 0 dislike
0 odgovora
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
0 odgovora
thumb_up_off_alt 0 like thumb_down_off_alt 0 dislike
1 odgovor
...