Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Objavite svoje iskustvo ili razmenite iskustva sa svima online!
+1 ocena
5.2k pregleda

Zdravo. Zanima me kakvo je vaše iskustvo sa Sika hidroizolacija programom ? Trebam kupiti izolaciju protiv vode na terasi i u kupatilu i gledao sam cene hidro-izolacije pa mi je sika bila nekako najpovoljnija. U stvari sam mislio da je to italijanska izolacija ali vidim na džaku da je srpskog porekla, negde u pazovi se proizvodi.

Da li uzeti dvokomponentnu hidro izolaciju ili jednokomponentnu koja se meša sa vodom ?

Koliko ruka treba da se predje hidro izolacijom ?

Da li se radi na mokro ili da površina bude suva ?

Da li se izolacija može naneti na bloku (giter) koji nije malterisan ?

Hvala

u Građevinske usluge od | 5.2k pregleda

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

1 odgovor

0 ocene

Sika je odličan izbor za izolaciju terase, kupatila, podruma, bazena, plafona ... itd. Program Sika ima različite tipove izolacije ali ako ste već odlučili predlažemo vam dvokomponentni hidroizolacioni premaz u dve ruke pri čemu podloga treba biti omalterisana i suva. Takođe, Sika će se dobro uhvatiti i na bloku ali gledajte da bude izdersovan (dersovanje je ispunjavanje spoja bloka malteron). Trebalo bi da se izolacija radi u dve ruke i to danas jedna a sutra druga ruka - dva premaza. Masa je kao jogurt pa se može nanositi četkom za krečenje ili gletericom (preporuka). Kada se Sika osuši, formira se tanak plastificirajući sloj i u stvari je to poenta i glavna uloga hidroizolacije - da zadihtuje sve šupljne i površinu plastificira. Tada ste bezbedni po pitanju prodiranja vlage i vode u bilo kojoj prostoriji.

od (13.4k poena)
0
Da li može da se sika nanosi i na giter blok koji nije malterisan ? kakav se hidro izolacioni efekat postiže sa sikom ako se nanosi na spoljašnju stranu zida umesto na unutrasnju ?
0
Sika hidroizolacija traži da zid bude omalterisan i relativno gladak. To je važno kako bi se zatvorile sitne pore u malteru i formira plastificirani sloj.

Mene zanima mjedna druga stvar. Hoću da uradim izolaciju kanala za auto. Kanal je izbetoniran sa strane i pod ali pod je vlažan i zidovi do nekih pola metra visine. Da li da upotrebim siku ili isomat ili kema izolaciju ? Šta bi imalo najbolji efekat ?

Sva iskustva na jednom mestu

Šta znači iskustvo ? Najpre, dobro došli na forum" Iskustva". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo blog povezuje iskustva " teorija + praksa". Najbolje iskustvo je ono od strane korisnika koji iskreno želi da ga podeli sa nama! Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je sajt za razmenu iskustava, ideja, korisnih informacija i sugestija.

Slična pitanja

0 ocene
1 odgovor
+1 ocena
1 odgovor
postavljeno Apr 28 u Društvo od Dragoljub | 45 pregleda
+1 ocena
0 odgovora
postavljeno Dec 6, 2019 u Saobraćaj od Milan Jovanovic | 371 pregleda
314 pitanja
827 odgovora
863 komentara
218 korisnika