+1 ocena
1.1k pregleda
u Servis računara od

Pitanje za iskustvo: Windows 10 instalacija ili nadogradnja na windows 8 ? 

Poštovani Moje Iskustvo, nekako sam uspeo da se registrujem ovde i našao sam način da postavim pitanje. Mortam vam reci da jhe malo nezgodno i tesko ali ok, sa mojih 65 godinica ako sam uspeo uspeo sam .

 

Elem, zelim da pitam sledece.

 

Imam  laptop Dell koji je super i sve radi normalno ali u poslednje vreme non stop izlazi poruka da treba da se predje na windows 10 - WIN 10.

E, sad, malo sam citao oko toga na internetu i komentari su razni. Ja naime imam windows 8 enterprise, sve legalno, legalan sistem, sve kupljeno u nemačkoj. Da li ja sada moram da pređem na windows 10 ili ne ?

Šta će se desiti ako desno dole kliknem na upgrade to windows 10 ?

Zaista nisam za to da pokvarim ovo sto radi vec par godina perfektno ali ako je tako brz sistem kako ga hvale po forumima da li da uradim to ?

Hoce li podaci da se izbrisu ili svi fajlovi ostaju na mestu posle nadogradnje na novi Vindovs ?

 

Hvala

 

Djoric , Ritopek, Beograd, Srbija

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Ko je brzi, kornjaca ili zec ? Upisite slovima.
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

4 odgovora

+1 ocena
od
selektovano od
 
Najbolji odgovor

Pošto je bilo više pitanja na email u vezi Win 10, mislim da možete sve korisne informacije u vezi Windows 10 da pronađete na sajtu  Djuture Forum Blog, a recimo interesantan članak je na  linku Kako da dodam  ikonicu My Computer 

Definitivno je prelazak na Windows 10 lagan i ne zahteva nikakvo cimanje oko podešavanja ili bekapovanja podataka - neće se obrisati podaci prilikom nadogradnje sa win7 ili win 8 na win 10.

0 ocene
od (16.5k poena)
Poštovani, Windows 10 će biti besplatan za preuzimanje i nadogradnju u prvih godinu dana. Tako su barem najavili nadležni iz Microsoft-a.

Što se tiče dileme oko toga da li će biti problem kod upgrade / nadogradnja sa windows 8 na win 10, ne bi trebalo.

Postupak kako se prelazi sa starog na noviji sistem je prost. To znači da trebate kliknuti desno pored sata na ikonicu za Upgrade (prelazak na win 10), Biće potrebno oko 15-ak minuta da se vas operativni sistem prebaci na najnoviji Windows.

 

Posle toga nije potrebno nista da radite osim da uzivate u vrhunskim performansama koje nudi Majkrosoft sa svojim Vindouzom. Inače, rekli su a mi smo i probali to, da će novi sistem biti veoma dobro prilagođen nama - korisnicima.

 

Možemo vam reći da smo vrlo zadovoljni kako radi brzo, stabilno...

 

Sve u svemu, od momenta prelaska na windows 10, naši računari, laptop i desktop rade brže, bez ikakvih grešaka kojih je bilo na win 7, win 8 i win 8.1 pro.

 

Fajlovi će ostati na mestu, sve će ostati isto osim što će biti kreiran novi folder (windows.old) na particiji gde vam je trenutni sistem.

 

Naše iskustvo nam daje slobodu da vam damo savet da iskoristite opciju (besplatna nadogradnja na win 10) i uzivate u zivotu.

Srećno !
+1 ocena
od
Pa videćemo tek ... malo je prebrzo administrator odgovorio na pitanje. Kada je u pitanju Windows, nikad se ne zna šta se kuva .... :)
od

Nije, nije, Windows desetka je super, a posebno mi se sviđa što su pomirili zahteve korisnika koji vole levi meni bez rešetke, dalje, preciznu pretragu, odlično iskorišćenje resursa računara, kod laptopa baterija duže traje, onda ... Windows 10 je zaista stabilan i brz, neuporedivo brži od 7 i 8. Zbog svega ovoga, imam utisak kao da radim na XP-u :). E, sad, što se tiče toga da li se plaća ili ne, pa ako se nekom sviđa kako radi, neće biti problem da kupi legalan softver ako ima para ... 

+1 ocena
od
Windows 10 je za sada besplatan ali prijatelji moji ja sam posle nadogradnje sa Windowsa 8.1 na Win 10 nastradao. Muke moje niko ne zna ! Najpre, non stop mi izbacuje plavi ekran sa nekim greškama i posle nekoliko restarta se podigne sistem. Dalje, uopšte ne radi brzo PC. Konfiguracija mi nije slaba i kada sam na Windows 7 ili Win 8, sve radi bez ikakkvih problema. Dakle, imam loše iskustvo sa vidovsom deset i to sam želeo da kažem i vama.

Popularna iskustva


Dobrodošli na forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaoosob. Moje iskustvo svakodnevno objavljuje nova lična i korisna iskustva, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

Slična iskustva

0 ocene
2 odgovora 3.1k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 742 pregleda
...