+1 ocena
7.8k pregleda
u Razna iskustva od

Dobar dan. Kupio sam nedavno tuš bateriju Minotti za kupatilo koja je kombinacija tuš i česma. E sad, postoji jedan ogroman problem ! Obzirom da ja koristim bunarsku i gradsku vodu s vremena na vreme, dolazi do sledeceg problema. 

Kada je jak pritisak na gradskoj mrezi - gradski vodovod, onda tuš baterija radi fino i onaj deo što se podiže da bi se tuširali to jest da voda ide na tuš radi. Međutim, kada promenim ventile i pustim bunarsku vodu, tuš ne drži.

Dolazio je vodovodžija i rekao mi da je pritisak u gradskoj mreži veći i da ova Minotti česma reaguje na pritisak - trazi veci pritisak. Tako da ne mogu da se tusiram kada sam na bunarskoj vodi jer moj Sever hidrofor nabije u mrežu tek 3-4 bara sto je malo.

Takođe, na ariston bojleru sam promenio i fabrički ventil od 6 bara i stavio od 9 bara, ali ni to nije pomoglo.

Odlucio sam se da ne reklamiram Minotti česmu već da je demontiram i vidim u čemu je problem. Moja brza popravka se isplatila i vremena i zivaca pošto uživam u tome da popravim sam nešo :).

Kao prvo. Minotti je sasvim ok, jer za male pare se dobije neki kvalitet ali ima tu i začkoljica 

..minoti cesma

Skidam tuš bateriju i nailazim na dva mala sita - a sita su puna prljavštine, narošito sito koje je na vrućoj vodi iz bojlera. 

minotti sita

Isperem sita i vratim česmu na svoje mesto i sada tuš baterija radi perfektno !

Još jednu caku bi dodao sada a to je da ipak proverite feder - oprugu koja se vrlo lako skida kleštima i nalazi se tu na sredini česme - pipa. Probajte da tu oprugu malo prstima sabijete pa je vratite nazad na bateriju. 

minotti opruga feder

Kada ste sve ovo obavili kako valja, prišrafite tuš bateriju i probajte da sada miksate vodu. Trebalo bi da taj mali ventilic drzi lepo i tuš radi normalno.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

1 odgovor

0 ocene
od
Što se mene tiče, najbolje je da se feder-opruga skine i tada baterija-česma radi OK. Iz mog ugla, uopšte mi nije jasno zašto se neko dosetio da stavi takvu oprugu koja samo remeti normalno funkcionisanje baterije. Probao sam i ja da malo skratim oprugu ali ni to nije pomoglo. Znači, slobodno odvrnite ventil - regulator sa česme i izvucite oprugu.i rešen problem.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Vaša iskustva su dobrodošla i mogu pomoći u pronalaženju korisnih rešenja i saveta. Mojeiskustvo.com non-stop objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, poslovima ... itd.

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

228 korisnika

Slična iskustva

+2 ocene
11 odgovora 16.4k pregleda
+1 ocena
2 odgovora 2.3k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 615 pregleda
+3 ocene
5 odgovora 4.6k pregleda
...