Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Objavite svoje iskustvo ili razmenite iskustva sa svima online!
+1 ocena
6.3k pregleda

Dobar dan. Kupio sam nedavno tuš bateriju Minotti za kupatilo koja je kombinacija tuš i česma. E sad, postoji jedan ogroman problem ! Obzirom da ja koristim bunarsku i gradsku vodu s vremena na vreme, dolazi do sledeceg problema. 

Kada je jak pritisak na gradskoj mrezi - gradski vodovod, onda tuš baterija radi fino i onaj deo što se podiže da bi se tuširali to jest da voda ide na tuš radi. Međutim, kada promenim ventile i pustim bunarsku vodu, tuš ne drži.

Dolazio je vodovodžija i rekao mi da je pritisak u gradskoj mreži veći i da ova Minotti česma reaguje na pritisak - trazi veci pritisak. Tako da ne mogu da se tusiram kada sam na bunarskoj vodi jer moj Sever hidrofor nabije u mrežu tek 3-4 bara sto je malo.

Takođe, na ariston bojleru sam promenio i fabrički ventil od 6 bara i stavio od 9 bara, ali ni to nije pomoglo.

Odlucio sam se da ne reklamiram Minotti česmu već da je demontiram i vidim u čemu je problem. Moja brza popravka se isplatila i vremena i zivaca pošto uživam u tome da popravim sam nešo :).

Kao prvo. Minotti je sasvim ok, jer za male pare se dobije neki kvalitet ali ima tu i začkoljica 

..minoti cesma

Skidam tuš bateriju i nailazim na dva mala sita - a sita su puna prljavštine, narošito sito koje je na vrućoj vodi iz bojlera. 

minotti sita

Isperem sita i vratim česmu na svoje mesto i sada tuš baterija radi perfektno !

Još jednu caku bi dodao sada a to je da ipak proverite feder - oprugu koja se vrlo lako skida kleštima i nalazi se tu na sredini česme - pipa. Probajte da tu oprugu malo prstima sabijete pa je vratite nazad na bateriju. 

minotti opruga feder

Kada ste sve ovo obavili kako valja, prišrafite tuš bateriju i probajte da sada miksate vodu. Trebalo bi da taj mali ventilic drzi lepo i tuš radi normalno.

u Razna iskustva od | 6.3k pregleda

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

1 odgovor

0 ocene
Što se mene tiče, najbolje je da se feder-opruga skine i tada baterija-česma radi OK. Iz mog ugla, uopšte mi nije jasno zašto se neko dosetio da stavi takvu oprugu koja samo remeti normalno funkcionisanje baterije. Probao sam i ja da malo skratim oprugu ali ni to nije pomoglo. Znači, slobodno odvrnite ventil - regulator sa česme i izvucite oprugu.i rešen problem.
od

Sva iskustva na jednom mestu

Šta znači iskustvo ? Najpre, dobro došli na forum" Iskustva". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo blog povezuje iskustva " teorija + praksa". Najbolje iskustvo je ono od strane korisnika koji iskreno želi da ga podeli sa nama! Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je sajt za razmenu iskustava, ideja, korisnih informacija i sugestija.

Slična pitanja

+2 ocene
11 odgovora
+1 ocena
2 odgovora
+1 ocena
0 odgovora
+3 ocene
5 odgovora
314 pitanja
827 odgovora
863 komentara
218 korisnika