+1 ocena
20.1k pregleda
u Psi od
ponovo tagovano od

Zdravo i ja bih želela da postavim jedno pitanje u vezi mog psa. Koliko puta pas haski jede dnevno ?

Kupila sam sibirskog haskija, ima 3 meseca i primio je sve vakcine na vreme. Haski je mali ali je živahan, rastu mu zubići i nervozan je s vremena na vreme, grize ruku, grize nameštaj, laje ... itd. Sada trenutno jede hranu koja se zove Orijen hrana za pse i koju naručujem u PetShop-u. 

Zanima me sledeće:

Koja je najbolja hrana za haskija ?

Koliko dnevno puta treba da se hrani haski ?

Da li je Orijen hrana dobra za štenad i male pse ?

Šta još treba da se daje haskiju - možda vitamini (AD 3 kapi, forsfor, kalcium) ?

Dobila sam papir na kome je ishrana haskija definisana tako da ujutro i uveče jede samo po 100 grama Orijen hrane a svakog drugog dana se daju Kalcijum tablete.

Ne znam kakvo je iskustvo jer prvi put imam ovako lepog psa koji je po svemu sudeći zahtevan za čuvanje pa bih da se posavetujem sa vama.

Hvala

od
Meni je malo frka da kupujem mesečno džak Orijen hrane za 12.000 dinara jer od prilike toliko traje. Da li može da se haski pas hrani recimo Royal hranom koja u Pet šopu košta skoro 3 x jeftinije ? Naravno uz dodatak kalcijuma i fosfora za rast.
od (16.7k poena)
Izvinite ali računica nešto nije kako treba. Mladi pas haski će jesti dva puta dnevno, recimo u 8h ujutro i 20 h uveče, mada je bolje da to bude u 9 h ujutro i 18 h uveče. Upamtite da se pas hrani 2 puta dnevno, na tačno određenom mestu za hranu (činija)  i nikako više ni manje. Uz činiju za hranu odmah treba da bude i posuda za vodu gde stalno treba imati sveža voda za piće.

Doziranje hrane je 120 grama obrok, što znači 240 gr dnevno,

Ako imamo džak Orijen hrana od 13 kg, to je dakle 13.000  grama podeljeno sa 240 gr dnevno ... znači imaćete hrane za 54 dana = dva meseca.

Mislimo da je cena od nekih 50 evra mesečno za Orijen sasvim prihvatljiva, zato što nema komplikacija sa psom jer unosi sve što mu treba, stolica je uredna, nema proliva i nema potrebe da se daje calcium + fosfor (Ca + P) ... jer to već ima u hrani.

Pogledajte na džaku šta piše, vrlo je eksplicitno navedeno šta sadrži kanadska hrana za psa.

Ne bi smo vam savetovali da koristite Royal jer je vaš pas već naviknut na najkvalitetniju hranu za pse. Prihvatiće vaš pas sve što mu date ali tek posle 6 meseci kada se lepo formira skelet, sazri i onda možete i čvarke i šargarepe i jabuke da mu poslužite ... bez bojazni. Svako dobro.
od

Haski do navršenih 6 meseci ne bi smeo da jede hranu koja je teško svarljiva. Toznači da haskiju ne treba davati nist osim njegove hrane - ako je Orijen Large ... tu ima sve i dovoljno je za njegov razvoj. Trebaće vam 2 džaka od po 13 kg za 4 meseci otprilike. Kalcijum obavezno i to kvalitetniji, na svaki drugi dan po tableta uz hranu se daje. Haski jede baš puno kao i svi ostali po izgledu slični psi (vučjak, malamut ... itd). Dakle, za 4 meseca dok ne pređe na normalnu kombinovanu ishranu trebaće vam oko 250 evra za odgoj + vitamini, kesice, povodci, am za haskija, brnjica, koske, keksići ... pa računajte oko 300 evra full. Pronašao sam tekst oko ishrane haskija na linku ishrana haskija

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

5 odgovora

0 ocene
od (16.7k poena)

Poštovana Danijela, baš nam je drago da ste se odlučili za rasu pasa SIBIRSKI HASKI jer ćete biti veoma srećni zbog sledećeg:

Haski je pas koji voli ljude i vlasnika ali nije maza i neće vas 100% slušati - ima svoj stav

Haski je pas koji želi non-stop šetnju, dakle, mršavljenje šetnjom uz haskija je zagarantovano :)

Haski nema neugodan miris kao ostali psi - čist je

E, sad, ishrana je kada ste pomenuli najbolju hranu već rešena. Ako je vaš haski naviknut na Orijen hranu, onda nema potrebe za dodatnom ishranom niti vitaminima. Dakle, nemojte bacati pare za skup kalcijum jer sve već to ima u Orijen hrani.

Možete eventualno kupiti neki miks suplement, blaži kalcijum+fosfor i davati na svakih 5 dana ... samo u periodu 3-5 meseci dok svi zubići ne izrastu.

"Mali problemi kod mladog haskija nastaju upravo u uzrastu od 3-5 meseci kada im rastu zubi i kada sve živo žele da grizu pa čak i vašu ruku :)

Morate da školujete svog haskog druga ili drugaricu na način koji kaže:

Vi ste njegov gazda i samo Vi ste uvek u pravu.

Za svaki lep gest kojih nije malo kada je haski u pitanju nagradite ga keksićem a za loš potez, presavijte novinu i samo novinom po turu, nikako rukom i nikako da maltretirate psa jer će vam zapamtiti svaki pogrešan gest i kad tad vratit. Pas jednostavno mora da nauči da postoji i kazna."

Ako vam je potreban stručni savet za psa, biće nam drago da vam odgovorimo.

0 ocene
od
Interesuje me ishrana steneta shih tzu, sutra uzimam musko stene, ima 1,5 mesec, preporucen granulat je Cibau     , 35 gr na dan u 5-6 obroka? Mozete mi dati savet, kako da podelim tih 35 grama na celi dan.
+1 ocena
od
Ja imam sibirskog haskija starog godinu dana,pre od prilike malo manje od pola godine sam pocela da mu dajem hranu iz kuhinje, mada joj 10-ak puta mjesecno dajem granule. Da li je to ispravno ili ne zato sto nemam puno iskustva ne znam sta da radim?
od
Postovani, ukoliko se vas pas razvija normalno i nema problema sa hranom koju mu dajete, onda nema potrebe da nista menjate. Naravno, vas haski ce vec za pola godine postati probirljiv po pitanju hrane, sve vise ce izbegavati granule i trazice samo one koje njemu dobro mirisu i koje se ukusne. Bice to hrana za pse sa dosta ribe (losos, haringa ... itd). Naravno, kao i svaki drugi pas, treba biti naviknut da jede jednom dnevno pa ce verovatno (primeticete) sam haski redukovati nacin ishrane.Hrana iz kuhinje moze svakako. Mi dajemo sve sto nam ostane (glava od ribe, girice, šuplje goveđe kosti, kao i suvi program: pileće sušene noge, svinjske uši ... itd). Izbegavajte da dajete šargarepu, hleb, začinjenu hranu, slatkiše, kokice. Povremeno psu dajte po jednu tableticu C vitamina da pojača imunitet i to je sve :).
0 ocene
od
Ovo sve pise na stranicama pet shopa koji uvozi i prodaju pomenutu hranu.

Da li ima neko koji nije iz te firme ili prodavnice da ostavi komentar na pitanje koje je postavljeno?
0 ocene
od
Dobar dsn,imam haskija stenca od 5 nedelja trenutno ima proliv.Sta da mu dajem da proliv prestane

Hvala

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Vaša iskustva su dobrodošla i mogu pomoći u pronalaženju korisnih rešenja i saveta. Mojeiskustvo.com non-stop objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, poslovima ... itd.

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

228 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
2 odgovora 8.3k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 477 pregleda
postavljeno Dec 15, 2021 u Ishrana od Olja
+3 ocene
1 odgovor 33.1k pregleda
+3 ocene
2 odgovora 15.3k pregleda
+4 ocene
12 odgovora 36.7k pregleda
...