+1 ocena
8.3k pregleda
u Psi od
ponovo tagovano od

Poštovani, da li bi ste mogli da objavite listu PET FRENDLI mesta u Beogradu, ali i u ostalim gradovima Srbije ?

Bila sam prinuđena na ovo pitanje za Pet Friendly jer izgleda da psi nisu više dobrodošli skoro nigde !

Primer: 

  • Đeram pijaca Beograd (zabranjeno uvoditi psa na pijacu čak i ako je pas na povodcu). Ova pijaca nije pet frendli !
  • Splavovi - većina splavova nije Pet Friendly. Međutim, pronađe se tu i tamo poneki splav koji jeste (Viva 25 maj)
  • Lokali kao što su podrum pića, vinarija, pub ... itd su uglavnom pet friendly
  • Marketi - Maxi, IDEA, Roda, DiS, Merkator, Interex, DM, Lilly su zabranili ulaz vlasnicima sa psom
  • Opština, državne ustanove i lokalne samouprave ne primaju vlasnike sa psom.
  • Kroz Novo groblje se ne može proći sa psom koji je na povodcu

Ja sam pronašla vrlo mali broj informacija o tome, na sajtovima petfrendli.com kao i na sajtu Pet šopovi postoje podaci o tome ali još uvek nisam sigurna da li je to prava informacija i dali je ovakvo odbijanje poseta tj.,kažnjavanje vlasnika pasa u skladu sa zakonom u RS ?

Kakvo je vaše iskustvo po pitanju pristupa pasa na povodcu sa vlasnikom u navedenim objektima ? Da li pet friendly nalepnica na lokalu zaista znači da je dozvoljeno uvesti psa u lokal ?

Hvala

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

2 odgovora

0 ocene
od (16.7k poena)

Poštovana Neda,

Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda, u članu 17 propisala je detaljno gde, na koji način i pod kojim uslovima pas može posećivati javne površine - parkove, otvorene tržne centre, i druga mesta koja su namenjena svim građanima.

Član 24 - ove odluke glasi:

“Zabranjeno je uvoditi pse i mačke u:

1) objekte koje koriste organi državne uprave i lokalne samouprave;
2) objekte i prostorije za zdravstvenu zaštitu građana;
3) objekte i prostorije u kojima se obavlja vaspitno-obrazovna delatnost i obezbeđuje smeštaj,
boravak i ishrana dece, učenika i studenata;
4) objekte za proizvodnju, kontrolu i promet lekova;
5) objekte za proizvodnju, smeštaj i promet životnih namirnica;
6) verske objekte."

Ova zabrana ne važi samo ukoliko je na ulaznim vratima istaknuto da je reč o pet-frendli mestu.

Pokušaćemo da sastavimo detaljan spisak lokala i mesta koja su pet frendli i gde se sve može ući sa psom bez bojazni da će vas komunalna inspekcija ili organi zaduženi za sprovođenje zakona maltretirati.

od
Pet frendli mesta u Beogradu, konkretno, na Zvezdari ima malo. Mada mene prime kad vide da je mali pas maltezer u pitanju ali vidim da druge žene ne prime i kažu im da ne može veliki pas u kafić ili baštu ... itd. Problem je veliki zapravo gde da izvedem psa ako želim na kafu, doručak, ručak i večeru ? Ja nisam debil da psa vežem za radijator i idem začas da fruštukujem !  Takođe to što kažete, na Đeram pijaci rade krmaci, paradajz naplaćivači tezgi (tezgaroši) i oni će mi tu nešto pričati oko psa - pa moj pas ima rodovnik od 37 nivoa i pasoš EU + USA + AU = da se sakupe sve njihove ocene (kečevi) iz osnovne i srednje škole nemaju koliko moje kuče ima u repu ... tako da  ... držim fige i ja sastavljam  spisak kafići, kafane, restorani, splavovi, prodavnice, parkovi ... da se zna gde možemo s psima ... pozz
od
Mene su opomenuli komunalci dva puta i više ne vodim psa na pijacu. E, sad, na Đermu se unutar pijace otvorio i pet shop i to vrlo povoljan i snabdeven. Ja mislim da recimo do tog pet šopa možete s psom pošto ne ulazite direktno u pijacu gde su tezge itd. Ne razumem zašto je zabranjeno uvesti psa koji je na povodcu ? Da li se ova uredba primenjuje samo u Beogradu ili važi za sve gradove Srbije ?
od (16.7k poena)
Da li na vratima ili izlogu tog Pet shop-a postoji nalepnica da je Pet Friendly ? Pitamo kako bi smo mogli da ga uvrstimo u lokacije/mesta koja su pet frendli :)
od
Ni Ada Ciganlija nije pet friendly. Nedavno sam šetala psa, prošla pored kafića Petica i pošto je bio žedan dovela sam ga do vode kako bi se osvežio i odjednom se stvorio čuvar - spasilac da me upozori da ne sme pas pored vode. Takođe, dežuraju komunalci na Adi pa se pazite jer pišu kazne.
od

Pet Friendly je laptop servis računara u Dimitrija Tucovića 136 na Zvezdari. Vrlo retko gde možete sa psom proći tek tako ... ne znam šta se dešava u ovom gradu :(.

0 ocene
od
Imate ovde spisak https://dogfriendly.rs . Nema mnogo ali vi će biti valjda.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

226 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
5 odgovora 20.0k pregleda
postavljeno Feb 3, 2016 u Psi od Danijela
+1 ocena
0 odgovora 191 pregleda
+1 ocena
7 odgovora 3.1k pregleda
+2 ocene
0 odgovora 2.6k pregleda
...