Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Objavite svoje iskustvo ili razmenite iskustva sa svima online!
+1 ocena
6.2k pregleda

Poštovani, da li bi ste mogli da objavite listu PET FRENDLI mesta u Beogradu, ali i u ostalim gradovima Srbije ?

Bila sam prinuđena na ovo pitanje za Pet Friendly jer izgleda da psi nisu više dobrodošli skoro nigde !

Primer: 

  • Đeram pijaca Beograd (zabranjeno uvoditi psa na pijacu čak i ako je pas na povodcu). Ova pijaca nije pet frendli !
  • Splavovi - većina splavova nije Pet Friendly. Međutim, pronađe se tu i tamo poneki splav koji jeste (Viva 25 maj)
  • Lokali kao što su podrum pića, vinarija, pub ... itd su uglavnom pet friendly
  • Marketi - Maxi, IDEA, Roda, DiS, Merkator, Interex, DM, Lilly su zabranili ulaz vlasnicima sa psom
  • Opština, državne ustanove i lokalne samouprave ne primaju vlasnike sa psom.
  • Kroz Novo groblje se ne može proći sa psom koji je na povodcu

Ja sam pronašla vrlo mali broj informacija o tome, na sajtovima petfrendli.com kao i na sajtu Pet šopovi postoje podaci o tome ali još uvek nisam sigurna da li je to prava informacija i dali je ovakvo odbijanje poseta tj.,kažnjavanje vlasnika pasa u skladu sa zakonom u RS ?

Kakvo je vaše iskustvo po pitanju pristupa pasa na povodcu sa vlasnikom u navedenim objektima ? Da li pet friendly nalepnica na lokalu zaista znači da je dozvoljeno uvesti psa u lokal ?

Hvala

 

u Psi od | 6.2k pregleda

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

2 odgovora

0 ocene

Poštovana Neda,

Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda, u članu 17 propisala je detaljno gde, na koji način i pod kojim uslovima pas može posećivati javne površine - parkove, otvorene tržne centre, i druga mesta koja su namenjena svim građanima.

Član 24 - ove odluke glasi:

“Zabranjeno je uvoditi pse i mačke u:

1) objekte koje koriste organi državne uprave i lokalne samouprave;
2) objekte i prostorije za zdravstvenu zaštitu građana;
3) objekte i prostorije u kojima se obavlja vaspitno-obrazovna delatnost i obezbeđuje smeštaj,
boravak i ishrana dece, učenika i studenata;
4) objekte za proizvodnju, kontrolu i promet lekova;
5) objekte za proizvodnju, smeštaj i promet životnih namirnica;
6) verske objekte."

Ova zabrana ne važi samo ukoliko je na ulaznim vratima istaknuto da je reč o pet-frendli mestu.

Pokušaćemo da sastavimo detaljan spisak lokala i mesta koja su pet frendli i gde se sve može ući sa psom bez bojazni da će vas komunalna inspekcija ili organi zaduženi za sprovođenje zakona maltretirati.

od (13.4k poena)
0
Pet frendli mesta u Beogradu, konkretno, na Zvezdari ima malo. Mada mene prime kad vide da je mali pas maltezer u pitanju ali vidim da druge žene ne prime i kažu im da ne može veliki pas u kafić ili baštu ... itd. Problem je veliki zapravo gde da izvedem psa ako želim na kafu, doručak, ručak i večeru ? Ja nisam debil da psa vežem za radijator i idem začas da fruštukujem !  Takođe to što kažete, na Đeram pijaci rade krmaci, paradajz naplaćivači tezgi (tezgaroši) i oni će mi tu nešto pričati oko psa - pa moj pas ima rodovnik od 37 nivoa i pasoš EU + USA + AU = da se sakupe sve njihove ocene (kečevi) iz osnovne i srednje škole nemaju koliko moje kuče ima u repu ... tako da  ... držim fige i ja sastavljam  spisak kafići, kafane, restorani, splavovi, prodavnice, parkovi ... da se zna gde možemo s psima ... pozz
0
Mene su opomenuli komunalci dva puta i više ne vodim psa na pijacu. E, sad, na Đermu se unutar pijace otvorio i pet shop i to vrlo povoljan i snabdeven. Ja mislim da recimo do tog pet šopa možete s psom pošto ne ulazite direktno u pijacu gde su tezge itd. Ne razumem zašto je zabranjeno uvesti psa koji je na povodcu ? Da li se ova uredba primenjuje samo u Beogradu ili važi za sve gradove Srbije ?
0
Da li na vratima ili izlogu tog Pet shop-a postoji nalepnica da je Pet Friendly ? Pitamo kako bi smo mogli da ga uvrstimo u lokacije/mesta koja su pet frendli :)
0
Ni Ada Ciganlija nije pet friendly. Nedavno sam šetala psa, prošla pored kafića Petica i pošto je bio žedan dovela sam ga do vode kako bi se osvežio i odjednom se stvorio čuvar - spasilac da me upozori da ne sme pas pored vode. Takođe, dežuraju komunalci na Adi pa se pazite jer pišu kazne.
0

Pet Friendly je laptop servis računara u Dimitrija Tucovića 136 na Zvezdari. Vrlo retko gde možete sa psom proći tek tako ... ne znam šta se dešava u ovom gradu :(.

0 ocene
Imate ovde spisak https://dogfriendly.rs . Nema mnogo ali vi će biti valjda.
od

Sva iskustva na jednom mestu

Šta znači iskustvo ? Najpre, dobro došli na forum" Iskustva". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo blog povezuje iskustva " teorija + praksa". Najbolje iskustvo je ono od strane korisnika koji iskreno želi da ga podeli sa nama! Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je sajt za razmenu iskustava, ideja, korisnih informacija i sugestija.

Slična pitanja

+1 ocena
0 odgovora
+2 ocene
0 odgovora
postavljeno Okt 30, 2016 u Psi od anonimno | 2.1k pregleda
+1 ocena
5 odgovora
314 pitanja
827 odgovora
863 komentara
218 korisnika