+1 ocena
1.3k pregleda
u Programi od (16.7k poena)

U potrazi za sajtovima koji pored opcije "besplatan download programa" nude i objašnjenje šta i kako određeni program odnosno, softver radi, naišli smo na vrlo koristan web portal  DJUTURE.

djuture

Preporuka je da uvek pažljivo pročitate savete stručnjaka u vezi programa jer je mnogo važnije od samog preuzimanja i instaliranja umeti i koristiti određeni program u svrhu za koju je namenjen. Brzinsko isprobavanje softvera bez osnovnog znanja o radu računara može naneti štetu operativnom sistemu pa će vam trebati instalacija sistema ako dođe do oštećenja operativnog sistema.

Šta znači Djuture = Đuture ? Sigurni smo da većina vas zna šta znači reč"djuture", "ЂУТУРЕ" je zapravo reč turskog porekla (götürü) i znači sve, ujedno, iscelo ... itd. Primera radi, kada majstori pogađaju posao, oni mogu posao uzeti u djuture, što znači da neće posebno naplaćivati zidanje, malterisanje i krečenje. Tako smo i zaključili da je sajt "djuture.com" web mesto na kome se može pronaći baš sve.

Naime, veb sajt "djuture.com" postoji skoro više od deceniju i za to vreme je izgradio zavidnu bazu programa, tutorijala, korisnih saveta i zato je morao doći na našu listu uvaženih i preporučenih sajtova.

Davne 2003  godine Đuture sajt je pisao tekstove i članke koji su bili citirani na mnogo portala u to vreme (web portali link). Oko 2007 godine se posle dužeg rvanja sa hosting provajderima uspeo izboriti za svoju poziciju. U to vreme je OKLOP hosting u Srbiji bio dominantan pa je veći broj sajtova bio oštećen od strane hosting provajdera iz Beograda koji je kasnije ugašen.

Djuture.com je prvobitno bio isključivo portal na kome su se mogli preuzeti klipart-ovi, zanimljive sličice i grafike, pozadine za mobilne telefone, kao i linkovi ka korisnim sajtovima za free download.

Danas se na Djuture mogu pronaći "Najbolji besplatni programi za download", korisni saveti za računare, kao  i internet Forum "Samo Urbano": smešni klipovi, korisni pc saveti, podešavanje sistema, antivirusna zaštita, Windows trikovi, zanimljivosti, stripovi, aforizmi, download, za svakoga po nešto ...itd. Ono što je važno je da je sajt na srpskom jeziku a za svaki program postoji detaljno objašnjenje ili savet kako se isti koristi.

Sve u svemu, cilj nam je bio da ovim malim tekstom damo svoj mali doprinos i ukažemo na zanimljiv i koristan web sajt !

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

1 odgovor

0 ocene
od
Besplatni programi na Djuture, puno korisnih iskustava, pc programi, igrice, saveti ... ovaj sajt djuture je savim super ! Verovatno ima mnogo sličnih koje ne možemo naći tako lako na gugl pretrazi a svaki link para vredi. Sve pohvale.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

228 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
0 odgovora 3.0k pregleda
postavljeno Okt 28, 2016 u Programi od iskustvo (16.7k poena)
0 ocene
0 odgovora 265 pregleda
+2 ocene
4 odgovora 1.9k pregleda
postavljeno Okt 18, 2021 u Recepti od Ruža
+1 ocena
1 odgovor 2.1k pregleda
postavljeno Avg 12, 2021 u Ishrana od Krfski giros
+1 ocena
6 odgovora 2.1k pregleda
...