+2 ocene
28.4k pregleda
od
ponovo tagovano od
Dobar dan, evo odlučio sam podeliti jako negativno iskustvo sa vama u vezi bex kurirske službe.

U četvrtak sam preko sajta bexa hteo online zakazati kurira da dodje po paket, popunio formular i stisnuo dugme pošalji, ništa se nije dešavalo, malo sam sačekao pa sam ponovo pritisao dugme pošalji i onda mi izašao prozorčić da je zahtev za paket primljen.Imao sam za poslati jednu kutiju oko 3 kg i jednu sadnicu oko 250 grama, ja sam napisao da je paket težine do 5 kg pošto ima samo da se odabere kategorija od 2-5 kg, kurir kada je došao kaže imaš dva paketa za slanje i ja mu objasnim da je u pitanju greška prilikom slanja zahteva i da mi je preko sajta poslalo zahtev (duplu pošiljku), on je kao uzeo onaj svoj mali kompjuter i kao ispraviće grešku........ par minuta kasnije pita jer i sadnica ide na istu adresu ja kažem da i ukupna otkupnina je 2000 din, on kaže dobro uzme pakete i ode.Dva dana kasnije čovek koji je trebao primiti pakete kaže ima problema sa pošiljkom i u razgovoru sa njim saznam da mu je kurir bexa tražio oko 5000 din za tu moju pošiljku kojoj je bila otkupnina 2000 din, i ja uzmem telefon da ih zovem da proverim o čemu se tu radi i tada tek počinje moje nerviranje.
Zovem prvi broj javi se glas bex sačekajte na vezi javiće vam se prvi slobodni operater i krene muzika i tako oko pet minuta slušam muziku i čekam da mi se neko od njih za podršku javi i na kraju javio mi se muški glas, nisam još ni objasnio celu situaciju čovek me pita za bojeve paketa, ja pokušavam da objasnim jako loše ga čujem a kod njega se čuju oko 3-4 ženska glasa razgovaraju glasno ko na pijaci a ja njega jedva čujem, kaže mi taj čovek iz bexa da će razgovarati sa kurirom i spusti mi slušalicu..............oko 15 minuta kasnije pokušavam pozvati isti broj i razgovarati sa tim radnikom bexa da bi video šta je uradio po pitanju mog problema sa duplim paketom i naravno veza ili je zauzeta ili telefon zvoji a niko se ne javlja, to je bilo oko 16h kada sam zvao i nisam više uspeo sa nikim razgovarati iako sam pokušao zvati na 4 broja.Odlučim se ja poslati email za reklamacije bexu preko njihovog sajta i opišem moju situaciju i nakon nekog vremena zove me neko iz bexa i kaže u čemu je problem koliko ja vidim nema nikakvog problema i ja po ko zna koji put krenem smireno da objašnjavam i ta radnica bexa mi uporno počne tvrditi da je sve kako treba i meni pukne film iznerviram se i počnem malo glasnije da joj objašnjavam (znam moja greška ali nisam vise mogao da se kontrolišem od besa) i ona počne da mi se dere u slušalicu i kao ne možemo mi tu ništa zovi kasnije (to je sve bilo u petak).
U petak zovem ponovo i opet objašnjavam šta je problem i kaže mi ta radnica bexa da ona tu ne može ništa i da će paket biti vraćen, ja upitam jel postoji neko u toj firmi da može da reši moj problem i ona mi kaže da zovnem kasnije ponovo, nakon par sati ja pokušam da zovem ponovo na projeve na koje naravno ne mogu da razgovaram sa nikim jer je čas zauzeto čas zvoni a niko se ne javlja i tako sam pokušao oko sat vremena da zovem ni na kraju nisam uspeo da razgovaram sa nikim (to je sve bilo u subotu).
Nedelja neradni dan i danas u ponedeljak mi stižu 2 sms od bexexpresa sa porukom da će mi paketi biti vraćeni, ja ponovo pokušam da zovem i ista situacija (čas zauzeto čas zvoni a niko se ne javlja), ali sam ipak nekako uspeo da dobijem nekoga iz bexa na jedan broj da bi pitao zašto se paket vraća meni a ne isporučuje kupcu, ponovo sam izdiktirao brojeve paketa radnici bexa ali ovaj put situacija potpuno drugačija nego dva dana ranije, ovaj put njoj piše da postoje dva paketa, za prvi paket je cena usluge prenosa paketa 350 dinara a za drugi 550 dinara i za nijedan paket ne postoji otkupnina (a otkupnina je trebala biti 200 dinara sveukupno).Meni sad tek ništa nije jasno šta oni tamo u bexu rade i na koji način su sad uspeli da im to tamo tako piše, naravno ona ne zna ništa i upućuje me ponovo na broj telefona koji sam već zvao puno puta u proteklih nekoliko dana i kada zovem čas zauzeto čas zvoni a niko se ne javlja i to je trenutak kada sam završio moju saradnju sa bexom, rekao sam radnici neka mi vrate paket-e platiću koliko mi traže i da smo mi završili daljnju saradnju.
Sada čekam njihovog kurira da mi vrati te pakete koje sam poslao u četvrtak i da me oderu za poštarinu, ukupno na zvanje tih njihovih telefona sam potrošio preko 600 dinara i sada ću još platiti oko 900 dinara za povrat mojih paketa tako da sam lepo poslovao preko bexa, hvala im puno i nadam se da više nikad u životu nećemo poslovati.
Ovo moje negativno iskustvo sam rešio da podelim sa vama da bi ste znali kako posluje bex, nadam se da vi nećete nikada imati ovakvu situaciju jer sam ja za ovih nekoliko dana izgubio puno živaca na bespotrebno nerviranje.

U utorak stigli paketi 6 dana od dana slanja, jedan paket je bila sadnica kojoj su žile virile pola napolje iz kese u kojoj su bile spakovane suve ko barut tako da je mogu sad koristiti za potpalu šporeta i uspeli su da slome sadnicu i došla je kraća za oko 40tak cm. Drugi paket je bila kutija sa kontejniranim sadnicama (biljke sa zemljom) i tu su uspeli da sadnice sve isprevrću i da zemlju odvoje od korena tako da i te dve sadnice mogu baciti jer ne trpe kada se presajuju.... ali su mi gospoda uspeli naplatiti za moje pakete 730 dinara i natelfon sam pukao preko 600 dinara yvanjem bexa i sada sam sveukupno izgubio 2000 dinara moje biljke što sam slao i što su uspeli uništiti i još poštarinu koju su mi naplatili za moje pakete znači umesto da zaradim 2000 din ja sam izgubio preko 3000 din......
od
Nema svrhe da dodajem svoj problem. Kako bi bilo da svi koji smo imali problem sa ovim idiotima u BEX-u napisemo zajednicku prijavu nekoj nadleznoj sluzbi,valjda takva postoji, i trazimo nadlezne da im se stane na put kako se odnose prema problemima koje stvaraju i nepostovanju klijenata.
od
Naplatili za paket 201207161 hiljadu dinara (paket od 2,1 Kg kao ima više od 20Kg - vozač ne vidi). Ja se žalio, oni odlučivali dve nedelje i odlučili da vrate deo novca. To je bilo pre više od mesec dana, od para ništa. Bežati od njih, prevaranti.
od
E ovako ide moja prica. Trebalo je da mi stigne paket iz Zrenjanina za Beograd. Zvoni meni kurirka i donosi paket dana13. 07.2020. Da napomenem po prvi put sam narucila nešto i po prvi put koristim usluge bilo koje kurirske sluzbe. Nisam znala da se sve plaća odjednom i pitam je kolika je cena dostave ona kaže 529 dinara. Ja dam uredno. Samo da napomenem da mi je posiljka iznosila 150 evra plus cena dostave što je po kurs u od 117 dinara 17 550 dinara. Sve ukupno je sa dostavom iznosilo 18379 dinara što znači da je trebalo da joj dan 150€ plus 300 dinara. Dala sam joj sve uredno. Gde je ona rekla da je trebalo da je isplatim jos 530 dinara. Ja sam rekla da sam dala ona je rekla dada ali treba još 520 dinara.  Kao što rekog ovo mi je prvo iskustvo sa kurirskom sluzbom. Uredno sam se zahvalila što je došla do vrata i  i ona je otišla. Zatim je došla moja sestra i objasnila mi je da sam pokradena. I da je trebalo da platim 18379. Naravno zvala sam ih na broj za reklamacije naravno da se nisu javljali. Javila mi se samo preljubazna devojka za pohvale i žalbe objasnila sam joj situaciju rekla je da će zapisati ali da moram da zovem reklamacije. Oni se naravno nisu javljali. Medjutim slučajno sam srela istu kurirku dana 30.07.2020. Ispred zgrade. Bila sam sa komšinicom i prokomentarisala da je to kurirka koja me je pokrala ne obraćajući se dotičnoj. Koja se okrenula očigledno pronašla pošto je to ološu posao da krade i počela da urla i nasrće na mene. Ja sam joj se zahvalila ironično što me je pokrala. Dotični ološ mi se unosio u facu i poceo da me prati do ulaza. Naravno izdrala sam se na nju i postavila sam je na mesto jer jeste neću da ćutim zato što me neko potkrada. Ušla je u ulaz i komšinica je morala da je izbaci na fin način pošto je starija žena i uplašila se. Jasno je da dotična zna o čemu se radi tj kako ološ ne bi znao. Pa je nasiljem pokušala da me uplaši. Zvala sam službu naravno ponovo mi se samo javila devojka z a pohvale i žalbe i izvinila se. Reklamacije se nisu javljale a ovi za poručivanje su spustili slušalicu. Sve u svemu moja saradnja sa Bex Expressom lopovskom službom je gotova. Svi osim devojke na pohvalama su ***** neviđena pogotova kurirka koja je lopuža nasilnik i ološ. Najgora kurirska služba u Srbiji.
od
Zaista su najgori. Insistiraju na tome da imas mobilni za dostavu, ako ostavis fiksni, odmah racunaj da ce paket vratiti posiljaocu. Ako ostavis mobilni, moras ga nositi sa sobon i u wc, jer ce probati jednom da te pozovu, ako nisi dovoljno brz da se javis na prvo zvono, moras kod njih po paket ili ga , naravno, vrate posiljaocu. Ako i uspes da se javis, onda ti kaze vozac, 'ej, brate (?!), parkirao sam u tvojoj ulici kod prodavnice ali mi je kombi okrenut na drugu stranu, ajde izadji ti po paket (a to je bar 200mm hoda- taj dan je padala i kisa).

Poslednji paket koji je trebao da bude dostavljen u petak, vracen je posiljaocu jer se niko nije javljano na telefon! Koja je onda poenta ostavljana adrese??? I ja sada moram da platim postarinu ponovo!!!
od
Nikada više sa tom bagrom. Imam grozna iskustva s njima. Najnovija im je fora da kao isporučuju do ulaza u zgradu, a ne do vrata kako decidirano piše na sajtu u opisu usluge. Ja pitam tog momka šta bi bilo da sam naprimer invalid, on ćuti i blene. U svakom slučaju, daleko im lepa kuća i nikad više s njima, ni s onima koii isporučuju samo preko njih.

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

55 odgovora

0 ocene
od
NIKAKO BEX SLUZBA!!! Da u ovoj drzavi ima reda, ovakvima bi davno bilo zabranjen rad. Naime, danas dogovorim preuzimanje paketa od 20 kg, na kucnoj adresi, izdvojim dan, jer kazu da se ceka od 8 -16 casova, (neko ne bi cekao ni Sindi Kraford, toliko) I kazu mi da ce se kurir najaviti 30 minuta pre dolaska.Krenem do prodavnice, I sretnem kurira u liftu, pitam ga da li je krenuo kod mene i on kaze da jeste ,i da pozurim jer je ispred zgrade kombi!Nista! Ja trk do 6.sprata, jer vidim covek nekako cudno I tesko hoda i ja sa mojih 50 kg, iznesem torbu od 20 kg. Dodjem do kombija i pitam ga da Ii moze da mi pomogne 10 m od ulaza do vozila?Na to musterija sa raskrecenim BMWom, iz koga vadi nesto za slanje izdere se na mene:Cekaj, bre! I kurir isto upucujuje ljutit pogled, jer sam ih ja sad toboze, prekinula u nekom visokoumnom poslu.Cekam ja 30 minuta(pritom on parkiran I BMW nepropisno, da niko ne moze proci trotarom, niti automobili da se mimoidju na ulici-rec je o delu Tadeusa Koscuska I Mike Alasa). Posle 30 minuta pridjem ja kuriru izdaleka, jer oni sve vreme nesto rade u kombiju, dakle nezaposleno lice, tj. vozac BmWa,u kombiju, I pitam ga da li ce jos dugo, ako nisam jos na redu, da odem do prodavnice, koja je na 5 minuta od zgrade. Na to lik, koji se nalazi u kombiju sa posiljkama I nije zaposlen, meni odgovara:E, sad cemo da zatvorimo vrata lepo da nas ne ometas, a sto se tice zalbi slobodno se zali kome hoces, ne moze niko da ti pomogne!Kurir isto nesto mrmlja. Ne mogu da vam opisem ponizenje, koje dozivljavam jer zelim da platim uslugu, I da odem,jer bi se u bilo kojoj zemlji taj kontakt sveo na to. Slikala sam automobile I povukla se da sacekam ishod. Gospoda izlaze posle 10 minuta, I zatim idu do njegovog automobila, I tamo se zadrzavaju jos 10 minuta. U tom nailazi covek sa bebom u kolicima, koji dete mora da gura po kolovozu, u delu nepreglednom za vozace koji jure ka Dunavskoj, I ukazuje kuriru da je nepropisno zaustavljen, na sta ga ovaj vredja. Vidim coveka koji kipti od besa, jer bi najradije nalupao kurira, ali nije prilika! Kurir se posle 40 minuta pojavljuje i pita me sta ja sad hocu od njega, mora da ide u njegov auto da mu izbroji 700.000 dinara, pa nece valjda na ulici?! Ja mu na to odgovorim da onda mene nije trebao u isto vreme da zove, I da dopusti da cekam I idem oko kombija,i da trpim uvrede i njegovo nedolicno ponasanja. I Kazem mu da cu se zasigurno zaliti. On na to meni kaze: Idi onda sama po torbu! Ja ga pogledam zgranuto. I kaze mi: Necu da uzmem tvoju posiljku I nista mi ne mozes!Okrenu se I ode! Njihova reklamna sluzba umesto da me saslusa lepo, odgovara sa: Mora da ste ga necim vi izazvali cim je on odreagovao tako! Ja joj Kazem Cime izazvala kad sam mu jos I torbu donela dole, jer mi lici na invalida a I da jesam on je na svom poslovnom zadatku, a ja nisam! Misljenja sam da ga je tip bogato nagradio, jer se pojavio na ovoj adresi, iz automobila mu iznosio i pakovao robu. Nije imao dovoljno kesa, sto mi govori da se nesto muljalo! A posto smo mi ostali sa posiljkom od 1000 dinara nebitni nas mogu i da zezaju! Apelujem na ljude, da izbegavaju ovu sluzbu I da im ne pune dzepove novcem, jer ne zasluzuju opstanak na trzistu!
0 ocene
od
Bex je očigledno najgora kurirska služba, paket je ostao u centralnoj bazi jer se nekim čudom odlepila otpremnica koja je bila zalepljena na kutiji, a svima je dobro poznato da se te nalepnice ne mogu ni otkinuti rukama. Bilo mi je potrebno da paket stigne na vreme, nikada više neću slati ovom kurirskom službom, velika neprofesionalnost i bezobrazluk.
0 ocene
od
ponovo prikazano od
Porucili smo nesto u petak obecali da ce isporocitiu u subotu toku dana. Kurir nam javio  da imaju puno posla da moramo preuzeti posiljku u ponedeljak!!! Posiljsa nam je bila hitna za subotu  23.11.2019.

Nazalost dobicemo je sa tri dana zakasnjenja. U poruci je obecano da ce dostava biti u subotu u toku dana i mi smo zbog te poruke ostali kuci.

posiljka:PE080867004RS
0 ocene
od
Sve samo ne brza posta! Novi Sad -Beograd 4.12 predata posta,danas  je 10.12. , znaci 7 dana i nema naznake kada ce biti posiljka

UZAS I SRAxxE OD kurirske Ssluzbe!!!!!!!!!!!!!!!!
0 ocene
od
Jos i pijani kuriri
0 ocene
od
Uzas sto ovakva sluzba postoji. Ja evo vec pet dana cekam posiljku sto sam narucio.Niti se javljaju nit mi donose a covek sto mi poslao zove i trazi kad ce pare od otkupnine.Ispadoh jos i lazov i djubre jer necu da preuzmem posiljku a niko mi nije ni doneo.Nikad vise nista preko Bexa.
0 ocene
od
nazalost cekam da kurir preuzme paket zvao sam pre bozica dva dana posle bozica me lazu da ce doci sutra opet nista a kupac me ceka zalosno sto vise nemamo sa kim da radimo sveli smo se na aks propali a sada istim putem ide i bex
0 ocene
od
Slao sam više puta preko BEXa i bilo je uglavnom sve ok ali u decembru kada sam preko col centra zakazao kurir nije došao taj dan a ni sutra. Pošto su u pitanju bile stolice ja sam ih stavio u auto kada naidje kurir da ne čeka dok ih skinem dole. Zovem col centar i kažu mi da doći će kurir. Treći dan ponovo niko ne dolazi. Izvadim stolice iz kola da mi ne smetaju i zovem četvrti dan a u col centru kažu prijem vaše pošiljke je izbrisan. Ko je izbrisao i zašto nisu došli ne mogu da daju odgovor. Zakažem ponovo ali ovog puta online i opet ista stvar, niko ne dolazi...Zovem za žalbu, radnica na prijemu žalbi kaže dobro. Pa šta je tu dobro ??? Primila sam vašu žalbu. I šta sad ? Ništa, zabeleženo je. E pa hvala mislim da više nećemo saradjivati.
0 ocene
od
Mislim da sam najgore prošao sa dotičnom "službom"...bilo je to pre par godina i od tada nemam nameru da se bavim njima. Možda je još neko upoznat da su u jednom momentu imali situaciju sa vozačem iz NS koji je nekoliko dana pojedine isplate otkupa prolongirao na razne načine a uglavnom na foru da mu treba vaša otkupna kinta da ispegla neke greške od drugih korisnika ili kako nema dovoljno jer su mu greškom spakovali u centrali i naravno većina njih su stalni vozači na svojim terenima i ljudi pristanu da im pomognu, bar oni kojima nije frka da sačekaju dan,dva...i tako lik nakupio pazara za par dana od onih koji su pali na foru (među kojima sam i ja) nekih par ytotina hiljada od kojih je mojih bilo 15-ak.

Mlatio sam se sa Bexom danima slao dokaze o pošiljci i otkupu ali sem potrošenog vremena, kredita i nerava ništa nisam dobio. Što sam im obećao tada ispunjavam i dan danas, sa tom bagrom nem posla!

Za razliku od njih odlično sarađujem sa Dexpresom, malo manje sa Axom i City exp.

Poenta je da svi oni imaju i previše posla pa ih zabole šta će pojedini imati kao recenziju...
0 ocene
od
Najgora kurirska služba.Nisu svesni da su izgubili potencijalnog dobrog kupca,samo što nisu došli po paket.Dva dana ih čekam.Sreća što sam završavala svoje obaveze. Zakazano preuzimanje i ne pojave se.Sretnem njihovog radnika,razvoj i i pitam da li on dolazi,a on kaze:"kolega".Ni traga ni glasa.Neverovatno.Post express  danas predam,sutra je na željenoj adresi .
0 ocene
od
Moja agonija u kratkim crtama, jer sam živce na dugačko izgubila:

Čekala ih za paket 10 dana, posle prijema pošiljke zove kurir (posle 7dana) da je paket vraćen.

Ženu koja je čekala paket niko nije ni pozvao ni dolazio na adresu(žena zbog izolacije ne mrda iz kuće).

Ja zovem operatere (vezu nemoguće dobiti), silazim po paket i čeka me kurir koji:

sa uličnim žargonom daje paket i kaže da on ništa ne zna, da uzmem"to" i "budem srećna što mi čini uslugu"!?

Na moje pitanje šta sa parama od poštarine, kreće da viče na mene i govori "kakve pare,o čemu pričaš, nisi mi ništa dala, koga ti zaj..aš" i sl.

Ja kažem da ću slikati kamion sa registracijom da ga prijavim, a on onda kreće sa pretnjom batinama i svemu mi po spisku......

Operateri (posle sata zvanja) uzeli izjavu, rekli da se tu moja saznanja o slučaju završavaju, oni će "proslediti" moju prijavu...

Što se reklamacije tiče(još par sati zvanja dr broja) rekli da je njihova greška jer su, umesto da pošalju, vratili paket i da će me neko zvati da vrate pare.

Juče mi stiže poruka da je reklamacija neosnovana!

A da, kurir uredno bez maske i rukavica.

Neviđena, bahata organizacija (pošto firmom ne zaslužuju da se nazovu).
0 ocene
od
Izbegavajte, izbegavajte, izbegavajte ovu kurirsku sluzbu. Vise puta krajnje negativno iskustvo. Ukoliko I pokusate da  im se obratite sa problemom, sugestijom, reklamacijom naici cete na krajnju neprofesionalnost.
0 ocene
od
Totalno neprofesijonalni. Izgubih 2 dana. Ne isporucuju posiljke na kucnoj adresi do vrata bez obzira sto neko nije u mogucnosti da sidje. JAGODINA SEF KURIRSKE SLUZBE TOTALNO NEPRIJATAN I NEKULTURAN.Za reklamacije i zalbe izgubicete i novac i vreme ni jedna prica se ne poklapa jedni jedno drugi drugo treci trece.
0 ocene
od
najgora kurirska sluzba slao sam preko njih dosta paketa u pocetku su biti efikasni i brzi a sada kasne sa dostavama,paketi cekaju u magacinu ili vrate paket kao niko se nejavlja na telefon a niko nije ni isao na adresu ili zvao,kurire mrzi da idu na dalje lokacije.bezobrazluk i bahatost sa strane kurira,a reklamacije neznaju sta se desava sa paketima.jednom reci neprofesionalnost
0 ocene
od
Зашто лажете да сте били два пута када нисте ни позвали на телефон? Нови Сад, Змај Огњена Вука. Вратили пакет.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+2 ocene
67 odgovora 37.9k pregleda
0 ocene
0 odgovora 797 pregleda
postavljeno Mar 9, 2019 u Razna iskustva od anonimno
0 ocene
1 odgovor 348 pregleda
+1 ocena
0 odgovora 553 pregleda
postavljeno Maj 16, 2020 u Usluge i zanati od misoo83 (130 poena)
0 ocene
1 odgovor 720 pregleda
postavljeno Mar 20, 2019 u Razna iskustva od Stanković Žofia
...