Dobrodošli na forum "Moje iskustvo". Objavite svoje iskustvo ili razmenite iskustva sa svima online!
+30 ocene
138k pregleda

Najbolji antivirus ne postoji. Neki daju top 10 ocenu za Kaspersky, a neki se i dalje drže Avasta. Tako bar kažu neke procene da "nisam pametan šta da izaberem za čuvara računara" ?  Međutim, iskustvo kupaca premium licence antivirusnog softvera je nešto što sasvim drugačije.

Pretrazivanje internet sadrzaja bez bilo kakve zaštite može biti opasno. Bez dobre zaštite od virusa, crva, trojanaca, malwarea, backdoor, keyloger-a i najgore, Ransomware-a, vaše surfovanje se može začas pretvoriti u noćnu moru.

Iz teksta Virusi smo preuzeli nekoliko korisnih tekstova u vezi zaštite računara. Ako vam je potreban pouzdan servis računara koji može da popravi svaki kvar na desktop i laptop računaru, tabletu i mobilnom telefonu, onda vam preporučujemo sledeći servis:

SERVIS RAČUNARA

Kako izabrati dobar antivirus ? Za koji antivirus se odlučiti ? Da li je besplatan antivirus dobar ili ne ?

Pre svega antivirusni programi se ocenjuju na osnovu više parametara, kao što su recimo broj otkrivenih pretnji, brzina detektovanja virusa, mogućnost  brisanja i opcije dezinfekcije ... itd. Izbor antivirusa uglavnom zavisi od potrebe korisnika i nivoa računarske pismenosti. Čak vas ni komercijalni softver -  antivirus, recimo kao što je Kaspersky, Norton, NOD, AVG ... neće odbraniti od virusa ako niste pažljivi i eksperimentišete sa raznim crack, patch. keygen aplikacijama.

Na raznim forumima se mogu pročitati svakakva iskustva korisnika. Uvek postoje pristalice za provereno dobar program  i ljuti protivnici koji su ljubomorni i spremni da vas ubede kako je potpuna glupost što ste kupili licencu za AVG ili Kaspersky. Na primer, jedan od mnogih, laptop servis u Beogradu preferira da klijentima instalira legalan AV što je sasvim korektno,

Najčešće se u takvim izlišnim recenzijama uključuju ovi koji oduvek koriste krekovane i nelgalne softvere, oni koji nisu bili u prilici da probaju originalan softver i sve njegove funkcije. Kvalitetno iskustvo se ne može izgraditi vežbajući u lošim okolnostima. smiley. Korisne informacije u vezi ovoga se mogu naci i na stranici čišćenje virusa iz laptopa

Pa kako onda da se odlučim za najbolji  antivirus ?

Na sva ova pitanja možete i sami dati odgovor kada pročitate sledeći članak. Naravno, očekujemo i vaše iskustvo i vaše komentare koji mogu pomoći ljudima kod izbora adekvatne zaštite za svoj računar. Imajte na umu da ovo nisu nikakve recenzije antivirusnih programa već doprinos što potpunijoj bazi korisnih informacija o zaštiti računara na internetu i van njega.

NAJBOLJA ANTIVIRUSNA ZAŠTITA

1. Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials 2021 je definitivno jedan od najboljih dostupnih besplatnih antivirusnih programa. Microsoft je relativno nov igrač na polju AV zaštite, ali ne dozvolite da vas uplaši - Security Essentials je skoro najbolji antivirus koji vas štiti od svih vrsta zlonamernih programa, automatski se ažurira, i neverovatno je jednostavan za upotrebu .

Microsoft Security Essentials ( MSE ) Anti-Malware Zaštitni modul je ugrađen u Windovs Defender alat za Windovs 10 i 8 pa nije potrebna dodatna instalacija. Kod Windows 7 (x32 i x64 bit) neophodno je naknadno instalirati Microsoft Security Essentials (obratiti pažnju na verziju Windowsa). Kod Windows 10 je situacija malo drugačija jer je u paketu uključeno još bolje rešenje za zaštitu od malware (antimalware).

2. Avast ! Free Antivirus

Avast svakako zaslužuje da se nađe na listi najboljih besplatnih antivirusnih programa. Pored antivirusne zaštite, omogućuje punu zaštitu datoteka i  anti-spam zaštitu, nadgleda e-mail poštu i u safe-modu potpuno bezbedno uklanja sve pretnje od strane štetnih softvera koji se pojavljuju u operativnom sistemu. Avast nudi free - besplatna licenca na 365 dana od dana registracije, a licencu sam aktivira kada se vi spojite na internet i popunite formu za registraciju. Nikako nemojte instalirati krekovane (divlje) verzije ovog anti-virus programa.

3. AVG Free Antivirus

AVG već duže vremena uspešno čuva računare od virusa. S punim pravom ga često nazivaju najboljim. Pre svega zbog svoje funkcinalnosti: antivirusna zaštita, e-skener, link skener, zakazivanje skeniranja, automatsko ažuriranje i još mnogo toga.

4. Bitdefender

BitDefender Free Edition je rame uz rame sa bilo kojim bolje poznatim besplatnim antivirusnim programom na ovoj listi. BitDefender Free Edition je jednostavan za podešavanje i konfigurisanje, koristi veoma malo sistemskih resursa ( neće usporiti računar ) ,  i neće stalno obaveštavati da ga nadogradite na premium verziju.

5. Avira AntiVir Personal

Avira Free Antivirus 2021 vas štiti od virusa, trojanaca, crva , spyware, adware, i raznih drugih vrsta zlonamernih programa, što je čini potpuno funkcionalnom antimalvare alatom i svakako je jedan od najboljih besplatnih antivirusnih programa. Avira nudi i odličan AV za iOS operativne sisteme - brzo skeniranje i zaštita od oštećenja softvera na iPhone i drugim Apple uređajima.

Avira Free Antivirus 2021 radi na Windovs 10, 8 , 7 , Windovs Vista i Windovs XP . Avira takođe ima softver za zaštitu Linux-a i mobilnih telefona.

DODATNI   ALATI ZA BORBU PROTIV VIRUSA, MALWARE, SPYWARE, BACKDOOR, ADWARE, KEYLOGER ...

6. Comodo Antivirus + Firewall

Comodo ima sasvim drugačiji pristup skeniranju i zaštiti računara od svih pomenutih programa. Veoma je efikasan i zahvalan antivirus.

7. A – Squared Free

8. Rising Antivirus

Rising Antivirus Free Edition je besplatan antivirus iz ponude od najvećeg antivirusnog Kineskog proizvođača - Rising softvera. Jako dobra AV, precizan kod ranog otkrivanja zaraze ali ne i najbolji kod brisanja virusa.

9. PC Tools Antivirus

10. Spyware Doctor with Antivirus 2021

11.  F - Secure Easy Clean

12. Malwarebytes  - Već mnogo hvaljen i dovoljno poznat anti-malware softver. Spasiće vaš računar od pada sistema, krađe podataka, usporavanja i čestog restartovanja. Malwarebytes je odličan program za čišćenje raznih virusa, crva, trojanaca ... itd.

13. ComboFix - Definitivno kada ne pomogne većina pomenutih poznatih AV alata, ComboFix to radi lagano i sigurno. Po pokretanju ovog programa, učiniće vam se da on radi sporo i baguje, ali ne ! ComboFix samo dosledno, kompletno i permanentno traži i čisti zloćudne softvere u vašem kompjuteru. Pokrenite ComboFix skner  i biće sve u redu sa vašim računarom za manje od 5 minuta.

14. Clamwin - Odličan alat za čišćenje računara od virusa. Portabilna vezija je često u upotrebi kod servisera računara.

15. Panda Cloud AntiVirus

Panda Cloud Antivirus Free 2 štiti od više vrsta zlonamernih pretnji - virusa, crva , trojanaca, adware, i još mnogo toga - baš kao i svi ostali besplatni antivirusni programi na ovoj listi .

16. FortiClient Endpoint Security

FortiClient je antivirusni program koji vrši  Web filtering, ima zaštitni zid , roditeljsku kontrolu , optimizaciju i još neke alate. Veoma je dobar softver koji se sam ažurira i ima jednostavan korisnički interfejs.

17. Immunet Protect

18. Spyware Terminator

19. Hitman Pro

20. Kaspersky Virus Removal Tool - Kaspersky besplatan alat za analizu i čišćenje je nešto skoro najbolje što možete imati. Kaspersky je trenutno najbolji antivirusni program koji vredi svaku uloženu paru. Godišnja licenca od oko 4000 dinara se isplati itekako. Proverite zašto velike kompanije koriste Kaspersky KIS 2021 za zaštitu i bezbednost svojih računarskih sistema.

21. 360 Total Security  - Ovo je jedan od čini se najboljih besplatnih antivirusa koji pored svoje ima implementirane AV baze Bitdefender-a i Avire. Testirali smo ga na raznim računarima i radi odlično ! Namenjen je za zaštitu Windows XP/7/8.1/10 pro. Pored vrhunske zaštite, 360 TS optimizuje Windows, čisti ga od grešaka i održava. Takođe, možete aktivirati i Firewall GlassWire po želji. Uz sve to imate opciju i VPN-a veličine 50 mb. Podatak da ga je do danas preuzelo i instaliralo preko 570 miliona ljudi širom sveta zavređuje pažnju.

Više o pojedinim antivirusima i uopšte zaštiti računara možete pročitati na blogu: Virusi opasni po računar

Ako vas zanima kupovina polovnih računara, programa, antivirusa onda posetite sajt PC oglasi

Ukoliko je vaš web sajta zaražen virusom, ima malware na njemu i treba vam čišćenje sajta od virusa, onda posetite stranicu Zaštita sajta - Čišćenje virusa
 

MOLIMO VAS DA PODRŽITE "ANTIVIRUS" ANKETU I ODGOVORITE JEDNOSTAVNIM KLIKOM NA PONUĐENI TIP ANTIVIRUSA KOJI TRENUTNO KORISTITE. (Morate se registrovati za glasanje)

u Antivirusi od (13.4k poena)
izmenjeno | 138k pregleda
+1
Vaše iskustvo u vezi korišćenja antivirusa je dobrodošlo. Ipak, vi zaista niste ništa konkretno rekli osim da kod vas MSE nije detektovao ovaj net-worm.

Konkretno, skinuo sam ovaj .zip paket i pokrenuo da vidim šta će se desiti ?

Desilo se to da je Windows 8.1 sa svojim AV detektovao pomenuti worm:
---------------------------------------------------------------------------------
Windows protected your PC
Windows SmartsScreen prevented an unrecognized app from starting. Running this app might put your PC at risk. More info: Unknown publisher. App: Nord.exe

Run anyway   ili Don~t run.    A sada vi lično izaberite opciju za pokretanje ili odbijanje pokretanja virusa na računaru :)
-----------------------------------------------------------------------------------

Znači, sve se otkrije na startu. Zato vam toplo preporučujemo da skidanje raznoraznih crva i virusa sa interneta u cilju testiranja AV programa obavljate samo i samo na računaru koji vam nije naročito potreban i na kome nemate nikakve važne podatke. Uostalom, 100% garancija ne postoji niti za jedan od pobrojanih AV programa gore. Ličnu iskustvo mi kaže da je MSE sasvim OK jer posle 2 godine rada, nije bilo krađe lozinki, nije bilo virusa. Povremeno proverim sa Malwarebytes, i to je sve.
+1
Windows 7 ga ne detektuje , a to sto ga detektuje windows 8/8.1 je zbog toga sto win 8/8.1 ima smart screen pa bilo koji fajl prvi put da pokrenete ce vam izaci smart screen e sad mora se paziti sledece rade se virusi koji zaobilaze smart screen recimo backdoor je jedan od najgorijih remote fajlova koji je radjen i koji se radi na principu cryptovanih fajlova sa prolazom u drugi kompjuter ... i naravno da se testiranje treba raditi na kompjutere koji nisu svakidasnja upotreba za podatke to svakom pocetniku preporucujem " ne koristiti kompjuter za testiranje ukoliko preko njega prenosite vazne podatke. Jos samo da napomenem, virusi se vise ne rade za windows 7 i 8/8.1 koji ce inficirati i brisati fajlove, danas se radi worm, medjutim trojanc i backdoor su osvojili svet jer ih ima u svim kodovima keygen patch i ostalim drugim kodovima. Modernizacija to jest Nova Generacija worm-a takodje ima za cilj novu funkciju a to je: ostavljajuci trag u registry key samo ukoliko zlonamerni korisnik zeli da otvori prolaz za backdoor koji je danas postao najzloglaseniji remote computer, ili da ostavi tekstualnu poruku kao hej ja sam crv. Znaci kad pokrenete neki fajl i izadje vam obavestenje error file missing need to download recimo neki .ocx ili dll ili vam ostavlja poruku kao hey im worm i jos nesto, postoje i setup programi koji sami pakujete i kad skidate sa raznih share sajtova kao 4shared ili upload i drugi kad od tamo skidate programe 200% imaju virus.
Najbolje je programe skidati uvek sa zvanicnih sajtova ali nikad sa share sajtova.
0
Kakva su iskustva sa novim malware-om koji kriptuje podatke i zaključava ih pa traži plaćanje za otključavanje ?

Da li je dovoljno da bude uključen na Windows 10 samo njegov defender ili treba i Malwarebyte ili još nešto kao zaštita ?
0
Citajuci ovaj tekst, zakljucio sam da je svaki antiirus program jedan od najboljih, poseban, i da bi bilo dobro da bas njega instaliram na svoj racunar
+1
Odličan zaključak.Godinama se polemiše koji antivirus je najbolji i uvek je to onaj koji ja trenutno koristim a onaj koji ti koristiš je loš.Najbolja zaštita je kada pazite šta radite,gde i kako surfujete,koje sajtove za preuzimanje posećujete i sl.A kada se baš desi problem sa nekom štetočinom u sistemu koju ste pokupili na razne načine najbolja proverena zaštita je Image Backup Recovery.Za to imate built in opciju ili bezbroj third party programa kojima možete napraviti rezervnu kopiju sistema i kasnije je vratiti kad god to poželite.I na kraju najvažnije,čuvajte sve svoje važne podatke na prenosnom hard disku(external hard disc)tako da nećete uopšte brinuti za sigurnost istih.Oprez je vrlo bitan i kod online plaćanja a tu je takođe vasa odluka presudna,kako ćete se zaštititi.Pozdrav svima.

Vaš odgovor

Odgovorite na ovo pitanje, pitajte, postavite svoje iskustvo, ili dajte vaš savet.
Your name to display (optional):
Napomena: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje obaveštenja.
Anti-spam verifikacija (unesite ispod brojeve sa slike):
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.

17 odgovora

0 ocene

Ispada da je najbolji antivirus ipak besplatan, a zaštita računara ili laptopa zavisi samo od korisnika. Ne postoji idealno rešenje protiv virusa, a dokaz su ogroman broj laptopova i desktop računara zaraženih nekom vrstom "Crypto virusa". Od ove napasti nema spasa a podaci se ne mogu povratiti nikako.

od
0 ocene
Najbolji antivirus nikada neće biti napravljen jer je lakše i brže napraviti virus nego li odbranu protiv njega. Dugo sam koristio Avasta ali od kad mi je sve podatke uništio crypto virus … prešao sam na taktiku dva računara. Za net i skidanje igri a i programa poseban komp a za čuvanje podataka i bekap mini NAS server.
od

Sva iskustva na jednom mestu

Šta znači iskustvo ? Najpre, dobro došli na forum" Iskustva". Iskustvo znači stečeno znanje, veštine i sposobnosti čoveka kroz razne primene teorije ili prakse. Wikipedia takođe opisuje iskustvo na sličan način. Iskustvo blog povezuje iskustva " teorija + praksa". Najbolje iskustvo je ono od strane korisnika koji iskreno želi da ga podeli sa nama! Tu su korisni saveti, vesti, komentari i ideje, najbolji recepti, oglasi, servis, razmena linkova, odgovori na sva pitanja (kako, šta, gde, kuda, koliko)? Razmena linkova se obavlja objavom teksta na sajtu, pri čemu vaš tekst sa linkom treba da zadovolji kriterijume sadržaja (koristan i informativan tekst za čitaoce). Ovo je sajt za razmenu iskustava, ideja, korisnih informacija i sugestija.

Slična pitanja

+1 ocena
0 odgovora
+1 ocena
4 odgovora
+1 ocena
1 odgovor
313 pitanja
827 odgovora
863 komentara
218 korisnika