+1 ocena
1.5k pregleda
u Građevinske usluge od
ponovo tagovano od
Zamenjena stara drvena stolarija i sada oko pvc prozora i vrata ima baš dosta rupa i šliceva na nekim mestima i po 5-6 cm. Unutra sam špaletne obradio rigipsom, knauf ispuna preko mrežice i to je ok. Brine me kako spolja da ispunim rupe oko prozora-čime a da to ne ispuca zbog kuše, sunca i snega ? Kapiram da je bolje koristiti neki lepak pa me zanima koji je najbolji za spoljnu obradu špaletni? Hvala

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

2 odgovora

0 ocene
od

Najbolje je koristiti lepak za keramiku recimo Ceresit CM17 ili može i Isomat AK-35 koji u sebi ima vlakna. Možete koristiti i staklenu mrežicu pa preko lepkom a posle sve prefarbate bojom za fasadu. U principu mogu da se koriste svi građevinski lepkovi ali je preporuka da to budu ipak pojačani sa vlaknima kako ne bi pucali vremenom. Ako nije problem postavite neku sliku kako izgledaju otvori i da li su postavljeni komarnici ili ne ?

0 ocene
od
Za ispunu kanala oko pvc stolarije spolja može se koristiti i SIKA lepak ali sam čuo da Baumit ima neki gotov malter sa vlaknima koji se već duže vreme koristi u Nemačkoj i ima dobre osobine da trpi temperaturne promene a nije skup. Gledao sam recimo Mapei koji je po meni najbolji za sanacione i reparacione radove na betonu i malteru spolja, cena ubija za dzak 25 KG traže 3200 din trenutno ... pa ja za te pare imam 2 Ceresita, 4 Isomata ili 3 Sike ... užas. Ne bacajte pare na precenjene lepkove.

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

225 korisnika

Slična iskustva

+1 ocena
3 odgovora 6.1k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 2.6k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 6.8k pregleda
+1 ocena
7 odgovora 3.1k pregleda
+2 ocene
19 odgovora 200k pregleda
...