+1 ocena
7.9k pregleda
u Građevinske usluge od

Zdravo. Zanima me kakvo je vaše iskustvo sa Sika hidroizolacija programom ? Trebam kupiti izolaciju protiv vode na terasi i u kupatilu i gledao sam cene hidro-izolacije pa mi je sika bila nekako najpovoljnija. U stvari sam mislio da je to italijanska izolacija ali vidim na džaku da je srpskog porekla, negde u pazovi se proizvodi.

Da li uzeti dvokomponentnu hidro izolaciju ili jednokomponentnu koja se meša sa vodom ?

Koliko ruka treba da se predje hidro izolacijom ?

Da li se radi na mokro ili da površina bude suva ?

Da li se izolacija može naneti na bloku (giter) koji nije malterisan ?

Hvala

Molimo Vas da se ulogujete ili registrujete da bi ste odgovorili na pitanje.

1 odgovor

0 ocene
od (16.7k poena)

Sika je odličan izbor za izolaciju terase, kupatila, podruma, bazena, plafona ... itd. Program Sika ima različite tipove izolacije ali ako ste već odlučili predlažemo vam dvokomponentni hidroizolacioni premaz u dve ruke pri čemu podloga treba biti omalterisana i suva. Takođe, Sika će se dobro uhvatiti i na bloku ali gledajte da bude izdersovan (dersovanje je ispunjavanje spoja bloka malteron). Trebalo bi da se izolacija radi u dve ruke i to danas jedna a sutra druga ruka - dva premaza. Masa je kao jogurt pa se može nanositi četkom za krečenje ili gletericom (preporuka). Kada se Sika osuši, formira se tanak plastificirajući sloj i u stvari je to poenta i glavna uloga hidroizolacije - da zadihtuje sve šupljne i površinu plastificira. Tada ste bezbedni po pitanju prodiranja vlage i vode u bilo kojoj prostoriji.

od
Da li može da se sika nanosi i na giter blok koji nije malterisan ? kakav se hidro izolacioni efekat postiže sa sikom ako se nanosi na spoljašnju stranu zida umesto na unutrasnju ?
od
Sika hidroizolacija traži da zid bude omalterisan i relativno gladak. To je važno kako bi se zatvorile sitne pore u malteru i formira plastificirani sloj.

Mene zanima mjedna druga stvar. Hoću da uradim izolaciju kanala za auto. Kanal je izbetoniran sa strane i pod ali pod je vlažan i zidovi do nekih pola metra visine. Da li da upotrebim siku ili isomat ili kema izolaciju ? Šta bi imalo najbolji efekat ?

Popularna iskustva


Dobrodošli na blog-forum Moje iskustvo ? Postoje razni tipovi iskustava, a o tome Wikipedia najbolje opisuje svako ponaosob. Moje iskustvo online svakodnevno objavljuje nova i korisna iskustva sa raznim proizvodima, alatima, uslugama, a svako vaše novo iskustvo je dobrodošlo!

360 pitanja

973 odgovora

942 komentara

226 korisnika

Slična iskustva

0 ocene
2 odgovora 15.5k pregleda
+1 ocena
1 odgovor 355 pregleda
postavljeno Apr 23, 2023 u Bolesti od Andriela
+1 ocena
2 odgovora 462 pregleda
+1 ocena
4 odgovora 632 pregleda
+1 ocena
0 odgovora 487 pregleda
postavljeno Dec 21, 2019 u Razna iskustva od anonimno
...